На протест с искане за справедливост се събраха тази сутрин

...
На протест с искане за справедливост се събраха тази сутрин
Коментари Харесай

Протест „Справедливост за Дани“ пред съда в Хасково

На митинг с искане за правдивост се събраха тази заран пред Съдебна палата-Хасково родителите на починалия при тежка злополука на 20 март 23-годишен Йордан Бузуков, десетки негови другари, близки, и хора, които ги поддържат. На отговорния за пътния случай до борса „ Марица “ по пътя Хасково-Димитровград 58-годишен водач Лютви от кърджалийското село Бялка към момента не е повдигнато обвиняване. Веднага след освобождението му от ареста едвам 10 часа след случая той е отпътувал в Турция и през днешния ден се води в неопределеност.

При тежката злополука на 20 март в 21 часа карания от 23-годишния Дани сив Мерцедес е застигнат с висока скорост и ударен от черен Мерцедес, за което свидетелства видео запис. Лютви е отказал тест за алкохол и опиати, а в тежко положение младежът бе откаран в хасковската болница, напомни татко му Ясен Бузуков. Майката на Дани Живка Тенева желае правдивост и виновният за гибелта на детето й да бъде осъден.

Хората издигнаха плакати: „ Да спрем войната по пътищата “, „ Да спрем пияните и дрогирани водачи “, „ Да опазим децата на пътя “, както и претенции за правдивост и промени в закона при тежки пътни произшествия.



А бащата на 23-годишния Дани Ясен Бузуков продължава да пита: „ Защо е бил освободен едвам 10 часа след злополуката и за какво за задържането му се чака да излязат резултатите от кръвните проби и назначените експертизи? Не е ли задоволително, че има породена гибел? “

Адвокатът на фамилията Веско Георгиев разяснява, че откакто виновният водач е съумял да се укрие, някой в системата не си е приключил работата. Не биваше да му се дава опция да отиде в другата си страната, на която е жител и да осуети процеса. Без него няма да има естествен развой, добави той.

Протестиращите затвориха за малко придвижването пред правосъдната палата, като пресичаха по пешеходните пътеки. Бащата на Дани Ясен Бузуков съобщи: „ Тук сме, с цел да опазим децата и на други родители! Колкото повече хора са съпричастни и непримирими, толкоз възможностите за законови промени с по-тежки санкции са по-големи “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР