На пресконференция, посветена на финансовите резултати на Tesla за последното

...
На пресконференция, посветена на финансовите резултати на Tesla за последното
Коментари Харесай

Tesla увеличава още повече пробега на Model S

На конференция, отдадена на финансовите резултати на Tesla за последното тримесечие на 2019 година, Илон Мъск разгласи, че компанията се готви да пусне в продажба Model S с самостоятелен пробег над психическата граница от 400 благи (645 км). В момента най-усъвършенстваната версия на електрическия автомобил може да измине 379 благи (610 км) с едно зареждане по цикъла WLTP.

Мъск твърди, че през последните няколко години инженерите на Tesla са съумели да подобрят доста химическия състав на батериите вид 18 650. Най-новият вид на акумулаторите ще разрешава на Model S да преодолява рекордни дистанции освен по стандартите на марката, а и за целия бранш.

От Tesla в никакъв случай не са проявявали непотребна невзискателност в обещанията си за характерностите на бъдещите си модели. Ако се има вяра на изказванията на Мъск, с помощта на 200-киловатчасовата си батерия второто потомство на Roadster ще може да изминава 1 000 км с едно зареждане, а самостоятелният пробег на върховата версия на Cybertruck ще бъде 805 км. В момента конкуренция на Tesla може да бъде само бутиковият холандски производител Lightyear One, чийто единствен първообраз със слънчеви акумулатори на доктрина може да измине 1 154 км без презареждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР