На пресконференция на ПП ГЕРБ излезе наяве измама с цените

...
На пресконференция на ПП ГЕРБ излезе наяве измама с цените
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! ГЕРБ огласи грандиозна измама в България, намесен е „Лукойл“! Борисов се изгаври с Петков

На конференция на Политическа партия ГЕРБ излезе нескрито машинация с цените на горивата и стана ясно по какъв начин българите заплащат с 1 лев повече на литър.

В залата влезе Бойко Борисов, който реши да се пошегува с Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ първо побутна с лакът Делян Добрев, като се обърна към него с думите „ Не се бутай “, а по-късно се обърна към публицистите с „ Можем ли да запишем изначало “.

В сряда съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ си разреши да удари с лакът в корема Николай Караколев, който искаше да го прекъсне с въпрос, а когато потърпевшият възропта, Петков се направи на ударен. „ Може ли да запишеме още веднъж “, попита по-късно той медиите, с цел да не се употребяват фрагментите с Караколев.

„ През всички години на ръководството ни „ Лукойл “ е била под надзор на Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “ и Комисия за защита на конкуренцията. Ето за какво цената на горивата при по-висока цена на петрола в България се държаха на ниски равнища по отношение на сегашните, когато плащаме с 1 лева повече за бензин съпоставено с м.г. при по-ниска цена на Брент “, сподели Десислава Трифонова от ГЕРБ.

И добави: „ За 2016 и 2017 година са открити отговорности в размер на 520 млн. на „ Лукойл “ и компанията си ги е признала. Това потвърждава, че компанията „ Лукойл “ не е била облагодетелствана от страна на ГЕРБ или че Борисов е водил политика за облагодетелстване на компанията “.

Делян Добрев пък от своя страна сподели скица сравняваща цените на Урал и на Брент.

„ Виждате – преди войната те са равни. Какво се случва от началото на войната – уралският петрол е 30-40% по-евтин от бренда. Нас от началото на войната ни мамят с 1 лева на литър. Цените за горивата в България не паднаха, а тъкмо противоположното. Плащаме горива по 3.50 лева Ето за какво твърдим, че има 1 лев разлика, че и повече “, сподели той.

Ние предлагаме решения, тъй като имаме негоден механизъм на конкуренция

„ Държавата в лицето на БЕХ да конкурира Литанско. Ще купува съветски барели, ще заплаща 10-20 ст. на Лукойл-Нефтохим. БЕХ ще получи горивата и крайната себестойност ще е 2.50, а не 3.50 лева Нарушаваме ли конкуренцията? Не “, добави Добрев.

Според него страната ни използва 3,5 милиарда литра годишно гориво, което прави 3,5 милиарда лева на година. „ И при двата механизма 3,5 милиарда лева ще останат при българските консуматори. При първият те въобще няма да ги платят, а при втория ще ги платят, само че незабавно ще им бъдат върнати “, добави Добрев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР