На пресконференция днес официално беше представен първият голф клуб в

...
На пресконференция днес официално беше представен първият голф клуб в
Коментари Харесай

Голф клуб Пълдин ще популяризира джентълментската игра

На конференция през днешния ден публично беше показан първият голф клуб в Пловдив – „ Пълдин ”. Основните фигури в управата са известният пловдивски банкер Илия Кирчев, който поема председателското място, секретар ще бъде очният експерт лекар Райчо Ангелов, а касиер – Петър Гачков. Ръководството беше показано от един от най-запалените голфъри под тепетата и съосновател на клуба – притежателят на „ Роза Импекс ” Димитър Георгиев.

Новосформирания голф клуб разгласи упоритости да разпространява играта и да разбие клишетата, че това е безценен спорт, ориентиран главно към по-възрастните. Заедно с това беше оповестена и самодейност за основаване на голф академия в Пловдив, която да образова искащите да практикуват най-масовия спорт в света. Голяма част от напъните на управлението ще бъдат ориентирани към децата и подрастващите, като за задачата ще бъде употребен единственият за момента в града голф симулатор.

Председателят Илия Кирчев съобщи, че към този момент се водят диалози с Община Пловдив за възможни терени, на които да бъде построено първото игрище под тепетата. Обсъжданите разновидности са наоколо до парк „ Лаута ” или към Гребния Канал. Голф клуб „ Пълдин ” започва с 30 членове от всички възрасти. Райчо Ангелов изясни, че митът за това, какъв брой скъпоструващ спорт е голфът от дълго време не е настоящ и показа, че оборудването и таксите за игрищата са съпоставими като цена със зимните спортове и тениса.

Голфът като спорт развива освен физически децата, само че и възпитава в тях разумно мислене, почтеност и джентълменско отношение. Цялото управление на голф клуб „ Пълдин ” си пожела скоро да забележим българин в огромните международни шампионати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР