На предстоящата среща в Хелзинки американският президент Доналд Тръмп се

...
На предстоящата среща в Хелзинки американският президент Доналд Тръмп се
Коментари Харесай

CNN: Тръп ще търси сделка с Путин за изтеглянето на САЩ от Сирия

На идната среща в Хелзинки американският президент Доналд Тръмп се надява на съглашение с Владимир Путин за Сирия, което ще му разреши да изтегли военните сили на Съединени американски щати оттова, заяви Си Ен Ен, представена от ТАСС. 

Според източници на малкия екран Тръмп е приказвал за желанието да изтегли американските военни от Сирия и на срещата с йорданския крал Абдула ІІ в понеделник.

Тръмп счита, че ще успее да подписа договорка с Путин за така наречен затворена зона в Югозападна Сирия, с цел да могат Съединени американски щати да изоставен страната час по-скоро, отбелязва един от източниците на Си Ен Ен. Според хипотетичната договорка държавната сирийската войска, подкрепена от Русия, ще може да откри надзор върху територията покрай границата с Йордания. Като част от договорката американският президент се надявал да получи гаранции за сигурността на сирийската съпротива, подкрепяна от Съединени американски щати, и свободното й излизане от този район в Сирия.

Заедно с това Вашингтон ще търси подпомагане от Москва за ограничение на наличието на подкрепяните от Иран сирийски групировки в югозападната част на страната.

Вчера публично беше оповестена датата на срещата Тръмп-Путин – 16 юли, в Хелзинки, след срещата на върха на НАТО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР