На пръв поглед The Golden Girls (Златните момичета) може и

...
На пръв поглед The Golden Girls (Златните момичета) може и
Коментари Харесай

5 истини за живота, на които ни научиха Златните момичета

На пръв взор The Golden Girls ( " Златните девойки " ) може и да наподобява като отегчителен сериал за 4 възрастни дами, само че продукцията на NBC е доста повече от това и напълно естествено има голям комерсиален триумф. В продължение на седем сезона той натрупа 68 номинации за " Еми ", 11 награди и се трансформира в един от най-високо оценените сериали. 

Плюс това - починалата Бети Уайт на процедура открадна сърцата на всички като симпатичната Роуз Нилунд.

Поглеждайки обратно към сериала, шоуто е изненадващо прогресивно. Те се заеха с проблемите, които са към момента настоящи -  правата на хомосексуалистите, остаряването, дигитализацията, бързите връзки и моди... всичко, което интересува  актуалната жена и в този момент.  

Джийн, приятелката на Дороти, признава любовта си към Роуз

В сезон 2, епизод 5,  лесбийската другарка на Дороти, Джийн, остава в къщата и се влюбва в Роуз (Бети Уайт).

Ако някое шоу може да изследва хомосексуалността в връзките на хората с комизъм и сърце, това е " Златните девойки ". Епизодът първоначално е излъчен през 1986 година В последна сметка Роуз отхвърля на Джийн, само че епизодът остава един от най-смешните и трогателни в сериала.

Дороти и диагнозата " истерична "

Това е проблем, с който доста дами са се сблъскали - лекарите не им имат вяра и/или считат, че са „ истерични “. В епизод от две части Дороти се усеща зле през последните няколко месеца, само че всички нейни лекари го отписват като безпокойствие от стареенето. Не е обаче. В последна сметка Дороти получава диагноза синдром на хроничната отмалялост и когато още веднъж се сблъсква с невролога, който й е споделил в началото, че е луда, тя се изправя против него, казвайки: „ Дойдох при теб болна. Болен и изплашен. И ти ме отхвърли. "

Роуз и болкоуспокоителните

За сякаш почтената комедия за четири възрастни дами, шоуто повдига тематики, които до тогава са били избягвани - опиатите и зависимостите. В един от епизодите Роуз се бори със зависимостта си към болкоуспокояващите. Докато девойките се сплотяват, с цел да оказват помощ на Роуз да не приема медикаментите, епизодът не се основава на толкоз елементарно, подправено решение (както някои други комедии, които познаваме). Вместо това, Роуз отива на рехабилитация и научава, че това ще бъде продължаваща битка в живота й.

Когато Софи " се разпада "  заради гибелта на сина си

Когато синът на Софи умира, нещата са напрегнати. Тя е ядосана и зла, само че не проронва и сълза. Така че, когато дамите най-сетне оставят Софи да се сдобри с вдовицата на Фил, Софи оставя стената си да падне: преизпълнена от позор, че синът й е бил травестит, Софи се чуди на глас каква неточност е направила като майка. Разбира се, ние знаем, че тя не е направила нищо неприятно и че Фил е прелестен човек, брачен партньор и татко – само че това е още една многослойна сюжетна линия, която потвърждава, че " Златните девойки " не се опасяват да извърнат внимание на сложните неща.

Приятелите и асистираното самоубийство

В Not Another Monday скъпата другарка на Софи, Марта Ламонт, е изтощена от физическата болежка и страдалчество и желае да постави завършек на живота си. Не единствено това, само че тя желае Софи да бъде там, когато това се случи. Докато Марта безусловно брои хапчета и дава нареждания на Софи, тя превключва скоростите и убеждава приятелката си да не го прави, като й споделя: „ Не си толкоз подготвена да умреш, колкото си мислиш! Все още искаш да живееш, хлапе! “

Това е покъртителен миг, който хвърля светлина върху депресията и психическото благоденствие на хората въобще.

 
9 изобретения, без които животът на дамите нямаше да е същият
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР