На практика вече е невъзможно да не се преговаря с

...
На практика вече е невъзможно да не се преговаря с
Коментари Харесай

Росен Христов: Вече е невъзможно да не се преговаря с Газпром за възобновяване на доставките

На процедура към този момент е невероятно да не се договаря с " Газпром " за обновяване на доставките от Русия ". Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов.

По думите му, той в никакъв случай не е изключвал " Газпром " като вероятен снабдител, само че единствено при нужда. Според него договарянията са към този момент наложителни, защото предишния петък страната ни е съумяла да контракти един-единствен танкер с полутечен газ.

Христов упрекна предходното постоянно държавно управление, че е направило " всичко допустимо да затрудни бъдещата връзка и договаряния ", макар че договорът беше едностранно нарушен от страна на Русия, откакто " Газпром " прекъсна доставките към България в края на април. По думите му енергийният микс ще бъде омекотен, в случай че потече азерски газ от интерконектора с Гърция на 1 октомври, също по този начин и в случай че " Газпром " възобнови доставките на България, цените на природния газ у нас ще паднат доста доста.

На въпрос за какво не се закупи слот на Ревитуса, в случай че гръцката страна разшири с 50%, той съобщи, че слотовете от дълго време са планувани и разпродадени. След няколко седмици се чакат нови търгове за слотовете на Ревитуса, само че те ще са за 2023 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР