На практика България вече е в еврозоната. Валутният борд е

...
На практика България вече е в еврозоната. Валутният борд е
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов от ПП: На практика България вече е в еврозоната


На процедура България към този момент е в еврозоната. Валутният ръб е у нас към този момент от 25 години и левът е вързан към еврото. Преди 2 години България влезе и в Европейския банков контрол. Най-големите минуси от влизане в еврозоната към този момент ги тръпим от десетилетия и нямаме самостоятелност и финансов суверинитет. Сега можем единствено да спечелим и получим изгоди от влизането в еврозоната. Факт е, че инфлацията е проблем и ще забележим дали след 2 години ще сме изпълнили този аршин. Ще забележим и дали Европейска комисия ще направи отсъпки при влизането ни в еврозоната. Много е значимо и кой ще договаря с ЕЦБ, тъй като участието ни в еврозоната не е единствено математика, само че и въпрос на диалози.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " "  Пламен Шалъфов във връзка дебатите от последните дни за приемане на еврото.  

" Предложението на Има Такъв Народ пристигна много изненадващо за нас. Те игрят ролята на вътрешна съпротива. Миналата седмица бе признат проект за въвеждането на еврото у нас. На страница 102 в раздел " Финанси “ точка 46 третира тъкмо тематиката за еврозоната и там написа, че Министерството на финансите и Българска народна банка ще изготвят разбор на изгодите и негативите от въвеждането на еврото в България, което да е основа на огромна акция една година преди влизането в еврозоната, т.е. този проект за изгодите и рисковете през цялото време се възприема като разяснителна акция и той би трябвало да бъде подготвен една година преди влизането в еврозоната. По поръчка на Българската национална банка той ще бъде подготвен до месец, месец и нещо, по този начин че срокът ще бъде спазен и съдружното съглашение ще бъде спазено. Това, което се случва е, че сътрудниците от " ИТН “ по някаква причина смесват два периода. Единият период е една година преди влизане в еврозоната за този разбор, а другият период е 18 месеца преди влизането в еврозоната да се одобри техническият проект за приемане на еврото, което беше признато на Министерски съвет " Тошко Йорданов сподели, че се късат конци и балонът е пред пръсване, само че съгласно мен обединението е постоянна ", разяснява той връзките в обединението. 

 

" Целият пакет от антикризсини ограничения е на стойност към 2 милиарда лв. и близо 75% от него отиват за поддръжка на пенсионерите, тъй като те са най-уязвимата група сега. Очаквам сериозен спор в Народното събрание за ограниченията. Заплатите и пенсиите се усилват изпреварващо пред инфлацията. Всичките приказки на опозицията за апокалиптични картини не дават отговор на действителността и обстоятелствата ", заяви за край Шалъфов във връзка антикризисните ограничения на кабинета. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР