На повечето хора е известно, че честотите имат и лечебна

...
На повечето хора е известно, че честотите имат и лечебна
Коментари Харесай

Какво представляват Солфежио честотите?

На множеството хора е известно, че честотите имат и лечебна мощ. Древната канара на солфежа, известна като Проста интонация, е най-известна измежду тях, защото се употребява в успокояващите грегориански песнопения. Но историята му е доста по-древна и може да се открие още в библейските времена.

Музиковеди и учени, изследващи ролята на звука, считат, че античната 6-тонална канара и спомагателните 3 тона имат позитивен резултат върху виталните функционалности.

История на солфежио честотите

През 11-ти век един бенедиктински духовник - Гуидо д’Арецо показва музикалната канара, която през днешния ден е позната като честотите на солфежа.

Монасите употребявали истинските 6 бележки на Солфежио в своите грегориански песнопения. Това са 396, 417, 528, 639, 741 и 852. До 16-ти век обаче техният формат е загубен, без да се знае точната причина за това, съществуват единствено догатки. Така 6-тоналният солфеж, прочут като Просто интонация, е сменен от Дванадесет тона еднакъв характер през Втората международна война и той остава и до през днешния ден в тази форма.

С какво античната канара е значима

Смята се, че човечеството е изгубило повече от една музикална канара при промяна на честотите на солфежа. Тези честоти са математически съвместими с моделите на Вселената и имат лечебна мощ. Имат необятен набор от въздействия, могат да поправят прочувствени контузии до това да отворят съзнанието, даже да трансформират ДНК. Това демонстрира, че античният модел е имал галактически капацитет.

Как оказват помощ Солфежио честотите

 Солфежио честоти

Вселената се състои от сила и трептения. Музикалната периодичност е още една форма на осцилация или вибриране. Всеки жив или нежив организъм на планетата дава отговор на несъмнено вибриране.

Ако периодичност, която човек слуша, дава отговор на хубавичко му форма, се получава синхрон в трептенето и оттова излекуване.

Ако попадне на разрушителната и стои дълго в нейния обхват се получава дисторция и заличаване.

Тези честоти имат силата да преобразяват живота, да облекчават физическите и прочувствените неразположения и да свързват индивида с Вселената и с по-висшата негова същина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР