На поста е назначен Андрей Кондрашов, който до този момент

...
На поста е назначен Андрей Кондрашов, който до този момент
Коментари Харесай

Смениха генералния директор на ТАСС Сергей Михайлов

На поста е назначен Андрей Кондрашов, който до този миг беше първи заместник-генерален шеф на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК в оригинал - бел. ред.).

52-годишният Михайлов оглавяваше най-старата новинарска организация на страната - ТАСС, от 2012 година Той се явяваше ръководител на Съвета на ръководителите на държавните новинарски организации на страните от Оперативно-наблюдателно дело, вицепрезидент на Организацията на новинарските организации на страните от Азиатско-тихоокеанския район, а по този начин също и глава на медийния съвет към Асамблеята на народите от Евразия.

Наследникът му Кондрашов е роден през 1973 година в Алмати, Казахстан. Завършил е журналистическия факултет към Независимия еколого-политологически университет в Москва. След това се дипломира и като магистър по политология в Руската академия за национално стопанство и държавна работа.

От 1991 година работи като ефирен публицист. По информация на Ройтерс Кондрашов е доближен на президента на Русия Владимир Путин. През 2018 година новият общоприет шеф е бил прессекретар в предизборния щаб на Путин по време на кандидатпрезидентската му акция.

Мишустин подписал распоряжение, которым Сергей Михайлов освобожден от должности генерального шефа агентства ТАСС.

Новым руководителем агентства назначен Андрей Кондрашов, который до этого работал первым заместителем генерального шефа ВГТРК:
— ТАСС (@tass_agency)

Догодина ТАСС ще празнува своята 120-а годишнина. Тя е основана през 1904 година като Санктпетербургска телеграфна организация, първата публична новинарска организация в Русия. Името ТАСС е останало от ерата на Съюз на съветските социалистически републики като абревиатурата означа Телеграфна организация на Съветския съюз.

Ройтерс отбелязва, че Кремъл е стегнал медийния надзор от началото на войната в Украйна, причинявайки закриването на редица самостоятелни вестници и заклеймявайки доста публицисти като " непознати шпиони ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР