На последното си събитие заедно миналата седмица преди Уилям да

...
На последното си събитие заедно миналата седмица преди Уилям да
Коментари Харесай

Какво означават маковете, които кралското семейство носи през ноември

На последното си събитие дружно предходната седмица преди Уилям да замине за Сингапур принцът и принцесата на Уелс бяха видяни да носят брошки с червени макове. Впоследствие с такива видяхме още веднъж Кейт Мидълтън, както и Камила, херцогинята на Единбург и даже Меган Маркъл.

Какво значат тези брошки и за какво всички членове на кралското семейство, както и публични лица и елементарни хора във Англия ги носят през ноември? Историята им ни връща повече от век обратно.

Цветето припомня маковите полета, цъфнали във Фландрия след края на Първата международна война през 1918 година - мястото, където са се водили доста от борбите. Те символизират кръвта, пролята на бойното поле и всички починали.

Затова и през ноември, когато се отбелязва Денят на паметта, прочут още и като Възпоменателна неделя, множеството британци, както и хора от Общността на нациите, носят брошка с мак като респект към починалите в работа на родината.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Тази година Възпоменателната неделя се пада на 12 ноември, тъй като се отбелязва през втората неделя на ноември, написа lifestyle.bg. Кралица Камила се включи в основаването на Полето на паметта пред Уестминстърското абатство, където е ситуиран огромен кръст, построен от макове.

Безспорно най-интересен метод да се включи в почитането на паметта на починалите откри Меган Маркъл, която носеше не просто брошка, а цяла жилетка с бродирани макове. Тя и принц Хари се срещнаха с военни ветерани в Сан Диего на 8 ноември.
   Вижте тази обява в Instagram.   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР