На посланик Рубин се падна честта да ръководи американското посолство

...
На посланик Рубин се падна честта да ръководи американското посолство
Коментари Харесай

Президентът отличи с орден Стара планина посланик Рубин за особен принос и всеотдайна работа

На дипломат Рубин се падна достойнството да управлява американското посолство в разнообразни по своя темперамент световни провокации , само че той направи по този начин, че в тази комплицирана интернационална конюнктура нашите връзки да се развива възходящо. Това съобщи президентът Румен Радев на гала по награждаването на посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин с медал " Стара планина " I степен.

По думите на президента с помощта на Рубин са се провели доста срещи и визити на високо равнище, които са маркирали за години напред посоката на връзките сред България и Съединени американски щати.

Той акцентира, че особено в областта на защитата дипломат Рубин е внесъл нов подтик в нашите връзки, с необикновен акцент на модернизацията на българските въоръжени сили. Укрепена е и връзка в битката с тероризма.

Радев означи, че с напъните на дипломат Рубин са се задълбочили нашите търговско-икономически връзки , като съгласно него в последните години имаме непрестанен и стабилен напредък в двустранния стокообмен.

Посланик Рубин бе наличният дипломат , който усещаше пулса са българското общество. Той откри достъп до елементарния български жител и насочи своите послания, уточни президентът.

Ерик Рубин от своя страна съобщи, че няма да му е елементарно да напусне България, защото е обикнал страната ни. По думите му България е втори дом за него и сигурно един ден ще се завърне.

Напускам с удовлетворението, че работата, която сме постигнали сега и която имаме ще продължи , уверен е посланикът.

Той акцентира, че връзките сред двете страни се развиват доста добре, като през предишното лято повече от 100 хиляди българи са прекарали в Съединени американски щати, а други 6000 се чака да заминат това лято.

Рубин посочи и построените дълготрайни взаимоотношения сред двете страни в областта на сигурността, битката с тероризма, миграцията и защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР