На пореден протест срещу кариерата за добив на мраморна баластра

...
На пореден протест срещу кариерата за добив на мраморна баластра
Коментари Харесай

Нов протест срещу мраморните кариери край Асеновград

На следващ митинг против кариерата за рандеман на мраморна баластра в село Горнослав излизат през днешния ден поданици на селото и прилежащите обитаеми места Червен, Долнослав, Орешец и Добростан. Той ще се състои от 11 часа, пред постройката на Община Асеновград. С недоволството си протестиращите, които се чака да бъдат подкрепени от доброволци и съидейници, желаят да приковат вниманието на локалната власт върху казуса.

Протестиращите чакат кметът на Асеновград Христо Грудев да направи следствие кой е изпратил мнения към Регионална инспекция за опазване на околната среда, че жителите нямат нищо срещу да има кариера и кои са виновните за това лица.

Припомням,че на предходната си сесия болшинството в Общински съвет на Асеновград не позволи за разглеждане предложенията на протестиращите.

Преди дни стана ясно, че Висшият административен съд е решил, че няма отношение към решението на Министерски съвет за даването на концесии за рандеман на подземни благосъстояния над Асеновград, а Софийският градски съд се е произнесъл, че обявилите се срещу кариерите – жителите на района и природозащитни организации, нямат юридически интерес.

„ Съдбата на концесията в Горнослав е от изключителна значимост, тъй като това ще бъде ориста на всички бъдещи кариери. Ще бъде отворен легалния път за ограничение на опцията да се оспорват сходни решения на Министерски съвет “, сигнализират протестиращите против кариерите жителите на асеновградските села.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР