На помощ на казанлъшката пожарна дойде екип от Стара Загора.

...
На помощ на казанлъшката пожарна дойде екип от Стара Загора.
Коментари Харесай

В Момента: Огнен Апокалипсис В Казанлъшко!

На помощ на казанлъшката пожарна пристигна екип от Стара Загора. Техника стартира да прави просеки от Горно Черковище към Средногорово, накъдето мощният вятър тласка пожара.

Ограничен е огънят в югозападната част на село Горно Черковище, който пламна преди близо два часа, сподели за Радио " Фокус " кметът на Антон Антонов. Той увери, че селото е отвън заплаха и сега напъните са ориентирани към гасенето му в посока към село Средногорово. В гасенето на пожара вземат участие над пет екипа на пожарната, доброволци от гражданска отбрана към Община Казанлък, представители на Държавно горско стопанство - Казанлък, както и доброволци от Горно Черковище. Към селото са изпратени и две водоноски от Общината.

Кметът на Горно Черковище разясни, че огънят е тръгнал от запалени стърнища в землището на селото, горят треви, шубраци и борови насаждения.

" Екип от доброволци на село Средногорово е основан в местността " Мирчов камък ", където ни е указано от Горското стопанство и сме в подготвеност да се намесим в гасене на огъня ", сподели кметът на Средногорово Илиян Илиев. Той разясни, че задачата е да се ограничи огънят и да не се допусне той да обхване и Средногорово.

Растителността в местността " Мирчов камък " е най-вече дъбова гора.

Около 150 индивида, военни и вертолет гасят пожар и до Котел.

В гасенето на пожара край Котел вземат участие към 150 индивида, две военни формирования и хеликоптер, сподели шефът на националната пожарна Николай Николов пред медиите.

Огънят от страната на града е локализиран, остават към 100 дка в широколистна гора. Няма заплаха за хората. Както за пожара край Батак от нощес, по този начин и за този до Котел няма данни за естествени катаклизми, които да са причина за пламването на огъня.

Вътрешният министър Младен Маринов, който участва на празника на пожарната разяснява, че за 18 здания на службата се търси метод да бъдат актуализирани. Най-скоро това ще се случи в Ботевград. Ще има центрове за образование в Пазарджик и Бургас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР