На пет сцени ще се реализира провеждащият се от днес

...
На пет сцени ще се реализира провеждащият се от днес
Коментари Харесай

На пет сцени се провежда детския фестивал „Арлекин“ в Перник

На пет подиуми ще се осъществя провеждащият се от през днешния ден (8 юни) в Перник Осми интернационален детско-юношески сценичен фестивал " Арлекин " , оповестиха от общинския пресцентър.

Първите участия ще стартират с откриването му от 19:00 ч. тази вечер с атрактивен театрално-музикален театър в Драматичен спектакъл " Боян Дановски ", а от 21:00 ч. особено шоу ще ознаменува събитието. Част от церемонията по откриването ще бъде осъществяване на златното момиче на Детско-юношески фолклорен отбор " Граовче " Цвета Страхилова, която след сполучлива трансплантация се завръща на огромната сцена.

Програмата на фестивала е насочена по този начин, че да обгръща всички възрастови групи, във връзка с сюжетите на спектаклите – от 4-5 годишните до 18-20 - годишни фенове.  Най-малките ще се потопят в магията на куклите, където ще поддържат връзка от близко с вълшебните марионетки и ще видят по какъв начин те оживяват в ръцете на актьора. Децата ще се насладят на куклен спектакъл и ще видят по какъв начин се случва той на откритото пространство на " Ларгото " в центъра на града.

Участниците в проявата ще показват изкуството си и на сцените на държавна такса „ Боян Дановски “, лятното кино, театралния салон на Обединения детски комплекс и Минния музей. Пернишката аудитория ще види произведения на Уилям Шекспир, Гогол, Андерсен, Джузепе Спампинато, Матей Вишниек, Чехов, Ст.Л.Костов, Здравка Каменова, Александър Белтов и други популярни създатели.

 Детско-юношеският интернационален фестивал " Арлекин " е основан през 2013 година по концепция на децата и младежите от детско-юношески спектакъл " Мускетарите " към Обединен детски комплекс Перник, с началник и режисьор Ваня Михова.

Тази година в театралния маратон ще се включат над 700 младежи от 23 театрални състава, с 31 спектакъла.

Специални посетители на фестивала са групи от Италия и Румъния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР