На пазара на смартфоните все по-често може да се срещнат

...
На пазара на смартфоните все по-често може да се срещнат
Коментари Харесай

Почти половината от смартфоните са оборудвани със сдвоени камери

На пазара на смарт телефоните все по-често може да се срещнат устройства със сдвоени камери. На този тренд обърнаха внимание анализаторите от компанията Counterpoint Technology Market Research.

Според специалистите, към 42% от смарт телефоните, продадени в света през юли 2018 година, са оборудвани с две или повече камери в задната част. Предполага се, че до края на декември, делът на тези апарати ще се усили до 60%.

В проучването се отбелязва, че войната за мегапиксели е достигнала своя пик, а новото полесражение са станали смарт телефоните с голям брой датчици за изображения. Сдвоените камери стават ежедневна функционалност за актуалните смарт телефони и това подтиква развиването на нови функционалности, като да вземем за пример допълнена действителност, телеобективи, портретен режим на снимане и други

Почти всички (96%) продадени по магазините смарт телефони през юли 2018 година са оборудвани с двойна камера. Делът на телефоните с цени от 600 до 799 $ възлиза на 60%, а в ценовия диапазон от 300-599 $ – 68%. Повече от половината (53%) смарт телефони, предлагани за 200-299 $, са оборудвани с двойна съществена камера.
Освен това, тази технология доближи и до бюджетните артикули. Например, 29% от новите смарт телефони, които костват от 100 до 199 $, са снабдени със сдвоени камери. Нещо повече, те се срещат в апаратите за 99 $, а даже и в по-евтините.

През юли 2016 година, единствено 3% от продадените смарт телефони имат двойна камера. Година по-късно, цифрата набъбна до 15%, а в този момент тя е 42%.

Според анализаторите, всички смарт телефони на компанията OnePlus все още имат сдвоени камери. При Huawei, степента на навлизане на тези смарт телефони се равнява на 84%, а при Vivo – 61%. Подобна функционалност участва и в половината от продаваните iPhone. Показателите при марките Oppo, Xiaomi и Samsung са надлежно 37%, 33% и 24%.

Във флагманските смарт телефони Гугъл Pixel към момента отсъства двойната камера, само че най-вероятно компанията няма да остане настрана от тази известна технология и ще я внедри в близко бъдеще.

Двойната камера може да се употребява за основаването на резултат 3D изображения. Благодарение на втория датчик може по-добре да се проучва информацията по отношение на дистанцията до обекта. Това позволява на процедура то да стане триизмерно. Освен това, двойната камера ще разреши основаването на портретна фотография със мощно мъгляв заден декор (така наречения Боке ефект). Благодарение на инфрачервения излъчвател и втората камера с широкоъгълна лупа може да се отразява светлината – това спомага за внасянето на допълнена действителност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР