На пазара има много лечебна козметика, която помага при лечението

...
На пазара има много лечебна козметика, която помага при лечението
Коментари Харесай

Цинков крем – Ползи за кожата

На пазара има доста лечебна козметика, която оказва помощ при лекуването на разнообразни кожни болести. Един подобен препарат е небезизвестния цинков крем, който е на ниска цена, има мек състав и е доста ефикасен. Цинковият крем е един от най-ефективните препарати, употребявани при всевъзможни кожни проблеми, като акне, херпес или дерматит.

Търсите ли универсална съставна част за разрешаване на кожните ви проблеми? Може би сме намерили съвършения за вас.

Цинковият оксид, общоизвестна дейна съставна част, открита в продуктите за облекчение на обрив от пелени, предлага голям брой изгоди, когато се ползва върху кожата ви.

Цинков крем – какво е това?

Както подсказва името, цинковият крем е препарат, съдържащ цинков оксид (ZnO). Има доста приложения и има елементарен, безвреден химически състав. Цинковият крем се употребява външно за облекчение на раздразнена кожа. Има еднородна плътна консистенция, бял е на цвят, не се разтваря във вода и мъчно се всмуква. Цинкът е виновен за всички свойства на този мас, който е един от първите детайли, употребявани в медицински препарати.

Това е доста значим детайл за нашето тяло. Цинкът в цинковия крем съставлява към 10 % от препарата, а останалото е вазелин хидрофилен.

Цинковият крем доста надминава по-скъпите си аналози, защото е елементарно наличен, на ниска цена, ефикасен и обезпечава бързо деяние.

Положителният резултат на този детайл върху кожата е видян още от древността. Преди повече от 5000 години египтяните са употребявали цинк на прахуляк, разбъркан с малко ароматна течност за лекуване на разнообразни кожни болести, като превързване на рани и укрепване на язви.

Многобройни препратки към здравната приложимост на този детайл се съдържат в древноегипетски папируси и ръкописи от Далечния изток. Днес можем да го открием освен в козметиката и медицинските препарати, само че и в бои, лакове и пластмаси.

Какво е цинков оксид?

Цинковият оксид е бял прахообразен химикал или неорганично съединяване, получено от окисляване на цинк. Окисляването прави цинка мощна съставна част, която да се употребява за лекуване на разнообразни кожни болести, в това число инфектиране, увреждане от слънцето, акне и други Цинковият оксид значително се употребява като мощна слънцезащитна съставна част от епохи. [ 1 ]

Освен че поддържа заздравяването на кожата в продължение на десетилетия, цинковият оксид през днешния ден е постоянно срещана дейна съставна част, намираща се в слънцезащитни кремове, кремове за обрив от пелени, каламинови лосиони и така нататък Цинковият оксид най-често се прибавя към местни разтвори като овлажнители, слънцезащитни кремове, основи за грим, и по този начин нататък.

От 1940 до 1980 година продуктите, съдържащи цинков оксид, се употребяват най-вече за лекуване на кожни болести или обриви. По-късно през 80-те години здравната литература необятно поддържа изгодите му за лекуване на увреждания от слънцето.

Безопасен ли е цинковият оксид за вашата кожа?

Обикновено цинковият оксид е безвредна съставна част, употребена в козметиката. Използва се в няколко средства за отбрана на кожата без рецепта и слънцезащитни артикули. Въпреки това, най-добре е да проведете тест за алергия върху кожата си, преди да употребявате някой от тези артикули за грижа за кожата. Когато се употребява за лекуване на рани или други кожни болести, първо се консултирайте с Вашия доктор.

Какви са изгодите от цинковия крем за кожата?

Цинковите съединения – както органични, по този начин и неорганични – имат удобен резултат върху кожата, имат:

  • подсушаващо;
  • противовъзпалително;
  • антисептично;
  • стягащо;
  • матиращо;
  • дезинфекциращо;
  • изсушаващо;
  • фотопротективно;
  • защитно;
  • дезодориращо деяние.

Ето за какво използването на цинков крем се предлага на хора, които се борят с разнообразни кожни болести. Този детайл в козметиката и медицинските препарати може да одобри разнообразни форми, само че най-често се употребява цинков оксид. Това вещество е под формата на бял прахуляк без аромат, който не е разтворим във вода или мазнини. Натрошените частици на това вещество му разрешават да се смеси с течността за известно време, само че след нанасяне на подобен разтвор върху кожата, течността се изпарява и цинковият оксид остава, създавайки бяло защитно покритие. Цинковият оксид се прибавя и към производството на насипни препарати, да вземем за пример пудри за лице и пудри за деца и слънцезащитни кремове.

1. Предпазва кожата от увреждане от слънцето

Изследователите са разкрили, че цинкът има естествени изгоди за слънцезащита. Когато кожата ви е намазана с богат пласт цинков оксид, тя отразява и всмуква UVA и UVB лъчите [ 2 ]. По този метод блокира навлизането на нездравословните лъчи в кожата ви. Ефикасността на тази съставна част обаче напълно зависи от нейната централизация.

Различните артикули употребяват разнообразни проценти цинков оксид, заради което резултатът варира. Колкото повече цинков оксид има върху кожата ви, толкоз по-дълго тя е предпазена от увреждане от слънцето. Обикновено слънцезащитните артикули съдържат 25% до 30% цинков оксид.

2. Подобрява заздравяването на кожата

Цинкът има естествена дарба да лекува рани. Хората, които страдат от рана или увреждане на кожата като слънчево изгаряне, сензитивност и така нататък, могат да разчитат на потреблението на местен цинков оксид. Ще излекува кожата от вътрешната страна и ще я успокои. Напротив, дефицитът на цинк е обвързван с по-бавно зарастване на рани. [ 3 ]

3. Контролира непотребното омазняване

Цинковият крем работи стягащо, когато го прилагате локално. Той управлява образуването на лой под кожата ви и предотвратява производството на непотребна лой. По този метод тези хора с мазна кожа могат да се възползват доста от локалния цинков оксид. Намаляването на образуването на лой също оказва помощ за поддържане на мастния баланс, като по този метод понижава риска от поява на акне. [ 4 ]

4. Лекува акне

Проучванията демонстрират, че противовъзпалителните свойства на цинка го вършат потребен за лекуване на възпалителни кожни болести. Обикновено се смесва с други антибактериални сътрудници, които дружно оказват помощ за минимизиране на болката, тежестта и появяването на акне [ 5 ].

Освен това, проучванията демонстрират, че локалното потребление на цинков крем независимо или в композиция с други детайли може да бъде дейно за понижаване на бактериите P. acnes.

5. Предотвратява бактериална зараза

Както споменахме по-рано, цинковият оксид е антимикробен, противовъзпалителен и може да лекува рани. Всички тези качества оказват помощ на цинковия крем да понижи възможностите за бактериална зараза. Проучване от 2003 година демонстрира, че цинковият оксид понижава риска от развиване на бактериална зараза, като предотвратява интернализацията на бактериите.

Как да употребявате цинков оксид върху лицето?

След като към този момент стана ясно какви пози има цинковия крем, е време да уточним по какъв начин можете да употребявате цинков оксид за лицето си.

1. Като слънцезащитен крем

Когато употребявате слънцезащитен крем, който съдържа цинков оксид, не забравяйте да го нанесете 30 минути преди да излезете на слънце. За да се предпазите изцяло от увреждане от слънцето, използвайте задоволително количество слънцезащитен крем и деликатно го нанесете върху лицето, шията, горната част на ушите и така нататък Можете да го нанесете и върху другите открити зони като гърба, ръцете или краката.

2. Като крем

За лекуване на акне можете да нанесете малко количество цинков крем върху петната от акне, откакто измиете лицето си и го овлажните. Не забравяйте да ревизирате концентрацията, преди да употребявате продукта. Въпреки това постоянно е целесъобразно да се консултирате с вашия кожен лекар, преди да употребявате артикули съдържащи цинков оксид за грижа за кожата.

3. Други способи за потребление

Като мас

Ако употребявате мас с цинков оксид за укрепване на рана, първо почистете раната. Нанесете мехлема върху раната и я увийте с бинт за по-добри резултати. Ако не ви е комфортно да употребявате превръзка и единствено в случай че е дребна рана, можете да избегнете превръзката.

Като прахуляк

Проверете дозата и инструкциите за приложимост, преди да употребявате прахуляк от цинков оксид. Можете да употребявате две супени лъжици едновременно, в случай че го употребявате за домакински крем или лосион.

Предупреждение

Мехлемът с цинков оксид е единствено за външна приложимост. Не го използвайте върху очите си. Избягвайте всевъзможен контакт с региона на очите, до момента в който нанасяте мехлема.

Странични резултати на цинков оксид и защитни ограничения

Цинковият оксид не провокира съществени странични резултати. Обикновено медикаментите са склонни да предизвикват алергични реакции към човешката кожа, само че за благополучие случаите на алергични реакции, дължащи се на цинков оксид, са редки. В случай, че развиете признаци като обриви, сърбеж, отичане на кожата, гърлото или езика, неотложно потърсете здравна помощ.

Освен това, в случай че към този момент сте алергични към тази съответна съставна част, избягвайте да я употребявате. В случай, че имате някаква друга алергия или кожно заболяване, консултирайте се с Вашия доктор, преди да употребявате цинков крем. Това може по-скоро да утежни обстановката, в сравнение с да помогне на кожата ви. Ако сте бременна или кърмите, апелирам, консултирайте се с Вашия доктор, преди да употребявате какъвто и да е артикул с цинков оксид.

Полезни препоръки за цинковия крем

1. Винаги правете тест за алергия, преди да употребявате цинков крем върху кожата.

2. Никога не нанасяйте цинков крем върху засегната кожа или кожа с мехури.

3. Ако имате суха кожа, използвайте цинков крем дружно с овлажнител, с цел да предотвратите по-нататъшното й изсушаване.

4. Ако употребявате някакво лекарство, уведомете Вашия доктор, преди да употребявате цинков оксид.

5. Не използвайте цинков оксид като вътрешно лекарство.

6. Избягвайте да употребявате цинков крем покрай очите си.

7. Носете всекидневно слънцезащитен крем, богат на цинков оксид. Дори и да не излизате, носенето на слънцезащитен крем вкъщи може да ви избави от синята светлина на преносими компютри и мобилни телефони.

8. Цинковият крем е безвреден за всички видове кожа. Подхожда идеално и на сензитивна кожа  и склонна към акне кожа.

Цинков крем – резюме

Цинковият крем се употребена за лекуване на сърбеж, кожни инфекции, напукана кожа и кожни болести, също по този начин цинковия оксид е дейна съставна част, намираща се в слънцезащитни кремове. Освен това има страхотни качества за укрепване на рани. Можете да включите цинков крем в ежедневната си грижа за кожата. Но не забравяйте да прочетете деликатно етикетите на продукта, с цел да разберете дозата и следвайте инструкциите за приложимост. Ако имате сензитивна кожа или сте склонни към алергични реакции, консултирайте се с вашия доктор, преди да го употребявате върху кожата си.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР