На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно

...
На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно
Коментари Харесай

Депутатите решават окончателно за по-ниското ДДС

На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще гласоподават дефинитивно измененията в Закона за Данък добавена стойност, с които се вкарва диференцирана данъчна ставка за някои артикули и услуги.
Въпреки изразеното противоречие от финансовото министерство за промени в данъчната система, бюджетната комисия в Народното събрание към този момент поддържа част от предлаганите текстове, които би трябвало да бъдат дефинитивно утвърдени в пленарна зала.
Управляващата коалиция се сплоти към концепцията за 9-процентово Данък добавена стойност за хотелиерските и ресторантьорските услуги като мярка против икономическите последствия от рецесията с ковид. Представителите на сектора пък сами предложиха осигурителния предел на някои от работещите в бранша да бъде нараснал от 610 на 800 лв..
Не срещна утвърждение концепцията на „ Обединени патриоти “ с по-нисък налог да бъдат облагани туроператорските услуги, както и нискоградусните алкохолни питиета като виното и бирата. Настояването на опозицията от Българска социалистическа партия да се редуцира ставката за избрани храни и медикаменти в филантропичната медицина също не бе подкрепена.
Мнозинството изрази поддръжка за текстовете на депутати от Движение за права и свободи, с които се редуцира налога за детските артикули, подобаващи за бебета и дребни деца, както и за бебешки пелени и други хигиенични продукти. С мярката от партията се надяват да допринесат за превъзмогване на отрицателната демографска статистика в страната.
Вижте още:
Засега: 9% Данък добавена стойност за бебешките храни и санитарни материали
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР