На първо заседание след конфликта в прокуратурата на първо заседание

...
На първо заседание след конфликта в прокуратурата на първо заседание
Коментари Харесай

Съдия от ВСС: Ситуацията е изключително грозна, уронва престижа на прокуратурата

На първо съвещание след спора в прокуратурата на първо съвещание се събира съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Очаква се основният прокурор публично да изиска отстраняването на Борислав Сарафов. 

На съвещанието ще се преглеждат рутини въпроси. Ще би трябвало да се прегледат и три оферти за предварително освобождение - на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за премахване на основния прокурор Иван Гешев, на Гешев за премахване на неговия заместител Борсилав Сарафов и на Сарафов за премахване на Гешев и заместника на Национална следствена служба Ясен Тодоров - само че това се чака да се случи след седмица. 

Според члена на Висш съдебен съвет от Съдийската гилдия Олга Керелска обстановката е извънредно грозна и уронва прастижа на прокуратурата и на правосъдната власт като цяло. 

Сагата се изостри, откакто шестима прокурори желаеха предварителното освобождение на обвинител номер едно. Иван Гешев демонстративно скъса своята оставка и отвърна на удара като намеси имена на водещи партии и политици. Чуха се обвинявания за напън и опити за потулване на правосъдни каузи. Бяха посочени имената на Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли всички обвинявания, а Сарафов съобщи, че се опасява за живота си.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР