На първо място Петков коментира новосформирания кризисен щаб, който трябва

...
На първо място Петков коментира новосформирания кризисен щаб, който трябва
Коментари Харесай

Кирил Петков атакува служебния кабинет по всички линии - направили две крачки назад

На първо място Петков разяснява новосформирания спешен щаб, който би трябвало да се оправя с " хаоса в енергетиката ".

" Прави се спешен щаб за газа, който да работи непрекъснато – само че нито има поискана информация от компанията, която чака седемте кораба за доставка, нито има диалог с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма позвъняване към компанията, която резервира потенциал за нас в Гърция. Няма информация за диалози с Гърция за разтоварване на повече от контрактувания полутечен газ в Ревитуса, откакто съседите ни оповестиха разширение на потенциала на терминала. Но към този момент се приказва за Газпром и дълготрайни контракти ", написа някогашният министър председател.

И задава въпросите: " Не виждаме ли, че даже на Германия се лимитира подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво тъкмо прави спешният щаб? "

По мотив газовата връзка с Гърция Петков счита, че тя към този момент е сложена под риск навръх финалната права.

" С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 година, наше решение от 22.07.2022 година е анулирано в частта „ одобрение на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи “. Така сдружението няма да извърши условията за смяна на корпоративната конструкция според модела на Независим метафоричен оператор. Има заплаха от забавяне по отношение на поставения от регулаторите период. Това значи закъснение на фрапантното понижаване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България! ", разяснява Петков.

Според него е любопитно за какво се анулират и още две решения на неговото държавно управление, свързани с подготовката на участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с създаване на детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

Петков дефинира като нестимулирана промяната на уравлението на Национална агенция за приходите макар рекордните проходи и доста добра събираемост и се пита за какво се прави това.

" Въвеждат се наложителни маски на всички места на закрито в София, в случай че единствено 2.5% от интензивните кревати са запълнени – за какво? ", пита още Петков.

По този мотив от Политическа партия приканиха служебното държавно управление да премисли наложената мярка. " Няма справедливи аргументи за наложително носене на маски на всички места на закрито в столицата, даже единствено за 15 дни. При сбор приети в болница пациенти в цялата страна – към 1000, с към 50 в интензивни отделения, това значи прилагане на 10% от болничните и 2,5% от интензивните кревати. Кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, няма риск за живота и здравето на пациентите и не се постановат спомагателни ограничавания в София, изключително в разгара на летния туристически сезон, обичайно съсредоточен отвън столицата.

Петков показва още, че Топлоелектрическа централа " Брикел " е почнала още веднъж да пуши единствено часове откакто предходното държавно управление си е отишло.

" България в действителност е на вододел. Моделът на феодални зависимости, подмолни ходове и ретроградни тактики, които костват извънредно доста на страната, нападна от всеки ъгъл. А най-важното в този миг за хората е да има непоклатимост, да има успокоение, да се гради и гледа напред ", счита Петков и приканва всички българи да гласоподават на идващите избори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР