На първо четене ще отхвърлим бюджета на служебния кабинет. Това

...
На първо четене ще отхвърлим бюджета на служебния кабинет. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: На първо четене ще отхвърлим бюджета на служебния кабинет

На първо четене ще отхвърлим бюджета на служебния кабинет. Това зяви днес Асен Василев след диалог с ГЕРБ-СДС и финансовия министър Росица Велкова.

" Ще получим детайлна информация от МФ в идната седмица за приходната и разходната елементи на бюджета. След това ще обсъдим вид, който е много реален - с 3% недостиг на бюджета ", сподели той, представен от през днешния ден.бг.

" Чисто софтуерно това най-вероятно ще се случи, като на първо четене бъде отритнат този бюджет с 6,4% недостиг. След това да бъде поправен от МФ и импортиран с 3% недостиг със заложени съответни политики, които Народното събрание би приел. Едната смяна е по Плана за възобновяване и резистентност, дивидентите на държавните сдружения, присъединяване по издръжките на другите ведомства, финансови разноски ", изясни Василев.

По думите му в бюджета за 2023 година няма да се пипат обществени разноски, заплати и налози.

  " Изискахме от сътрудниците подробна информация по отношение на финансовите разноски, разноските за прехрана, във връзка с дивидентите, опцията за това да бъде начислен 100% дял от държавнит сдружения, като бъдат регистрирани рисковете за Българския енергиен холдинг, да се съобразим да подсигуряваме енергийната сигурност на страната. Надяваме се да получим в къс порядък от време отговор на поставените въпроси, да проучваме тази информация и да търсим разновидности да влезем в 3% недостиг ", съобщи Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Тя посочи, че са доказани данните, че обществените финанси са в тежко положение, и че се чака 6,4% недостиг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР