На първи май, Деня на труда, в цяла Испания се

...
На първи май, Деня на труда, в цяла Испания се
Коментари Харесай

Демонстрации в цяла Испания за равенство и актуализиране на заплатите

На първи май, Деня на труда, в цяла Испания се организираха многохилядни демонстрации с присъединяване на профсъюзите и членове на централното и районните държавни управления. На тях бяха издигнати претенции за повече тъждество сред половете при оценяването на труда и за нарастване на заплатите на фона на растящата инфлация.

В столицата Мадрид шествието се организира по обяд и на него участваха водачите на профсъюзите Пепе Алварес (UGT) и Унай Сордо (CCOO), вицепремиерът и министър на труда Йоланда Диаз и представителят на държавното управление Изабел Родригес.

На него Алварес предизвести, че профсъюзите " няма да вършат взаимни отстъпки с протеста на работодателите към съглашение за гарантиране на покупателната дарба на заплатите ".

Той дефинира първи май като ден на „ задоволство от постигнатото и глътка въздух преди битката за тъждество да продължи “.

От своя страна Родригес уточни, че с помощта на напъните на съдружното държавно управление са контрактувани обезщетенията по време на пандемията, трудовата промяна, минималната заплата и четири месечния отпуск по бащинство.

В Барселона няколко хиляди души демонстрираха в центъра на града и желаеха съответно повишение на заплатите поради покачващата се инфлация.

Според каталунските профсъюзни водачи Хавиер Пачеко и Камил Рос от тук нататък няма да се подписват групови контракти с работодателите без уговорка за проверка на заплатите.

Демонстрации имаше и във Валенсия, Мурсия, Картахена, където бяха издигнати плакати, призоваващи за равни права и благоприятни условия на трудовия пазар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР