На първа инстанция 31 от подсъдимите получиха по 4 утежнени

...
На първа инстанция 31 от подсъдимите получиха по 4 утежнени
Коментари Харесай

Съдът в Мугла произнесе присъди по един от най-важните процеси, свързани с неуспешния преврат в Турция миналата година

На първа инстанция 31 от подсъдимите получиха по 4 усложнени доживотни присъди, а 9 бяха наказани на пожизнен затвор поради опита за насилствена смяна на конституционния ред, убийството на двама служители на реда, участие във въоръжена терористична организация и други обвинявания. Подсъдимите са водачите на хеликоптери и отрядът командоси, които в нощта на 15 юли 2016 година нахлуха в хотела в Мармарис, в който президентът Реджеп Ердоган беше на отмора. Целта на заговорниците е била да арестуват или убият турския водач. Държавният глава обаче беше напуснал малко по-рано мястото.

Сред наказаните е и някогашният основен адютант на Ердоган, който получи 18 години отнемане от независимост. Един обвиняем беше оневинен.

Първите съвещания по процеса се организираха на 20 февруари. Някои от упрекнатите пледираха процесуални нередности при събирането на доказателствата и провеждането на процеса.

Пред постройката, където беше прочетено неоправдателното решение, се беше събрала група поддръжници на президента, които упорстваха за сурови присъди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР