на пандемичните мерки започна, но при спазване на строги изисквания.

...
на пандемичните мерки започна, но при спазване на строги изисквания.
Коментари Харесай

Отвориха частично кина, школи, фитнеси, молове

на пандемичните ограничения стартира, само че при съблюдаване на строги условия. Ето къде и при какви условия можем да вървим от през днешния ден напомня БГНЕС:

От 1 февруари се позволяват визитите в кината, както и присъединяване в танцови и музикални школи, при потребление на 30% от потенциала на пространства и съблюдаване на физическа отдалеченост.

Фитнесите също могат да възобновят работата си при потребление на до 50% от потенциала на пространствата от началото на февруари.

От началото на февруари работата си възобновяват и, като малолетните и малолетни лица имат право да ги посещават, единствено в случай че са съпроводени от родител, аставник, настойник или от друго пълнолетно лице.

От 1 февруари до 30 април в закрити публични места е наложително носенето на защитни за еднократна или многократна приложимост и отпада опцията за заменяне с шалове или шлемове. Тази мярка се отнася с изключение на за всички жители, които се намират в закрити публични места, в това число и в публичния превоз, също и за откритите публични пространства, когато скупчването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се позволява за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo визитите са позволени, също за спортуващите и за за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари и конференции.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР