На отраслов съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното

...
На отраслов съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното
Коментари Харесай

Оценката на учители и ученици от Добрич за онлайн обучението



На отраслов съвет за тристранно съдействие в системата на междинното обучение ще бъде разискван проектът на просветителното министерство за новата образователна година и другите сюжети, които той допуска съгласно броя на заболелите от коронавиурса.

Предвиждат се разнообразни ограничения от местни към национални според от тежестта на обстановката.

Изминалата година, минала съвсем единствено в онлайн среда даде доста уроци и сподели както доста преимущества, по този начин и редица дефекти.

По думите на преподавателя по история Надежда Иванова учениците и по-младите ѝ сътрудници са привикнали по-бързо с онлайн образованието.

„ Лично за мен какво беше положителното - може би се състои в това, че имахме опция да употребяваме разнообразни запаси, които е мъчно да употребяваме в класната стая. Това мъничко сякаш отвори странични порти. Другото положително нещо, което аз открих и съумях да провеждам е да срещна децата с разнообразни хора . Знаете, че гостуването на непознати лектори, професори, доценти, експерти в разнообразни области на историята в елементарни времена е малко по-трудно, до момента в който в този момент с натискането на един бутон можеш да присъединиш разнообразни хора във виртуалната класна стая.

Още през първата година, откакто почнала да преподава в учебно заведение Стела Андреева се сблъскала с предизвикването на онлайн образованието.

" Аз чувствам по какъв начин учениците ми стават резистентни към моя глас, защото аз разполагам единствено с него. Те към този момент усетиха, че са си у дома, изпитват комфорта на това и се възползват по най-благоприятен метод. Понякога ти споделят, че не могат да отговорят,  защото би трябвало да отидат да разбъркат нещо в кухнята. Има го този битовизъм, липсва фокуса върху образованието “.

На Траяна Димитрова и Гергана Василева им следва последна година в гимназията и двете девойки се надяват тя протече присъствено, с цел да се насладят като за последно на страстта на цялостните коридори, класните стаи, оживените диалози в двора.

" Според мен онлайн образованието не е толкоз дейно, колкото присъственото . Доста постоянно ни доскучава, разсейваме се от нещата, които ни заобикалят у дома, което не е доста добре. По този метод работата на учителите се обезсмисля и не научаваме толкоз доста единствено слушайки го “.

" Онлайн образованието сигурно е по-удобно - може би и за учители, и за  възпитаници, тъй като си в зоната си на комфорт у дома и не се постанова да се приготвяш, да бързаш за някъде всичко става за момента, само че въпреки това сме доста по-разконцентрирани и образователният развой не е ефикасен изобщо ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР