На Околовръстен път в участъка между бул. Черни връх и

...
На Околовръстен път в участъка между бул. Черни връх и
Коментари Харесай

Жени с деца в коли закъсаха на Околовръстното, отводняват Лъвов мост


На „ Околовръстен път " в сектора сред бул. Черни връх и бул. Симеоновско шосе от закъсали 3 леки автомобила, евакуирани са петима, измежду които жена и две деца.

Два екипа са работили и по отводняване на двете платна за придвижване при подлезите на бул. Сливница и „ Лъвов мост " и на подлеза при „ НДК ".

Това оповестява Министерство на вътрешните работи в утринна сводка след усложнената обстановка заради изобилните дъждове.

През миналата нощ са постъпили 63 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната обстановка на територията на София – град и област София. Сигналите са били основно за наводнени обекти в региона на южните витошки квартали „ Симеоново ", „ Драгалевци ", бул. „ Симеоновско шосе " и „ Околовръстното шосе ", както и в софийските села Яна и Бухово.

Получени са и няколко сигнала за блокирани леки коли и жители от високи дъждовни води, които не могат да се оттекат в канализацията на „ Околовръстен път " допълват от работа Гражданска отбрана и сигурност на популацията.

До 6 часа тази заран чиновниците на ГДПБЗН са реагирали  на над 30 сигнала за наводнени обекти и улици, в резултат на падналият натоварен дъжд в София. За нормализиране на ситуацията на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

Министерство на вътрешните работи добавя, че са получени няколко сигнала и за отводняване на наводнени къщи и дворове в с. Боровци община Берковица, обл. Монтана. На място са изпратени два автомобила със чиновници и помпи от локалното поделение на пожарната.

Към 7 часа тази заран на територията на София чиновниците на пожарната не престават работата по 20 настоящи сигнала за отводнявания на обекти. Служителите на ГДПБЗН не престават работата по отработването на получените сигнали.

Снощи от държавния пресцентър оповестиха, че поради тежката конюнктура в област Монтана два модула на пожарната работа се включват в работата по свалянето на равнището на язовирите „ Христо Смирненски “ и „ Клисурица “. За момента няма непосредствена заплаха за популацията.

Създадена е организация, тъй че жителите по поречието на Нечинска река да бъдат евакуирани при потребност, допълват от Министерски съвет.

Министерството на защитата също обезпечава нужната техника и уреди за разчистване на наводнения регион, а военнослужещи са в подготвеност да окажат поддръжка на популацията.

Министерският съвет ще вземе решение за безплатно даване от Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ на бутилирана питейна вода за превъзмогване следствията от наводненията.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР