На официалния канал на Роскомос в YouTube е публикувано видео,

...
На официалния канал на Роскомос в YouTube е публикувано видео,
Коментари Харесай

Песента на Вселената (ВИДЕО)

На формалния канал на Роскомос в YouTube е оповестено видео, в което може да се чуе песента на Вселената, получена благодарение на радиотелескопи.

Специалистите от съветската галактическа организация прецизират, че в изискванията на вакуум звуци в галактическото пространство не се популяризират. Тоест даже изригване на Слънцето или конфликт на метеорити настава в цялостна тишина.

И въпреки всичко при потребление на специфични технологии, а точно радиотелескопи, може да се чуе „ песента на Вселената “.

И не щеш ли експертите на Роскосмос са показали всички звуци, които издават пулсарите, магнитосферата на Ганимед, полярното зарево, магнитосферата на Юпитер, черните дупки, междузвездното пространство, Слънцето.

Роскосмос върви по стъпките на НАСА в популяризирането на науката и представянето на забавни събития от Вселената. НАСА към този момент има голям брой файлове, които се продават и в които са записани „ звуци “ от Космоса, на планетите в Слънчевата система, на шума от галактическите апарати „ Вояджър “, звуците, издавани от пръстените на Сатурн, Нептун и Уран. Записан е даже звукът на Земята от разстояние милиони километри.

Някои от галактическите апарати са снабдени с уреди, улавящи излъчването на електромагнитните талази, по-конкретно светлината. Когато астрономите преобразуват този тип излъчване в тон, се получава красива галактическа музика.

„ Тези звуци не могат да се чуят директно. За да може звукът да се популяризира и да може да се чуе, е нужна материална среда – въздух, вода, дървета. А Космосът е вакуум, там няма естествена среда “, разяснява Бернд Функе (Bernd Funke), експерт по атмосферата на Земята от Астрофизическия институт на Андалусия (IAA).

И продължава: „ Съществуват голям брой нискочестотни електромагнитни талази, зараждащи в резултат на взаимоотношението със слънчевия вятър. Те не са нищо друго с изключение на заредени частици, сходни на електроните, изригвани от Слънцето и разпространяващи се в галактическото пространство. Тези частици взаимодействат с магнитосферата и йоносферата на планетите. “

Далеч не всички планети имат задоволително развита магнитосфера, а единствено тези, които имат мощно магнитно поле, да вземем за пример Земята.

За да разберем по какъв начин поражда тази електромагнитна радиация, която след това преобразуваме в тон, дано си представим магнитосферата като щит, състоящ се от линии на магнитното поле, които идват от Северния полюс към Южния. Те улавят частиците безоблачен вятър и не му разрешават да доближи директно повърхността на Земята.

Тези частици се задържат от линиите на магнитното поле и образуват пояс от заредени частици. С този пояс се сблъсква слънчевият вятър и създава електромагнитни талази, които след това се преобразуват в звуци.

„ Нека си представим, че магнитосферата съставлява чадър и благодарение на шланг насочваме към него бликам вода. Щом струята се сблъска с чадъра, той стартира да вибрира и издава звук. Слънчевият вятър се сблъсква с частиците, заседнали в магнитосферата, в резултат на което пораждат нискочестотни талази. Тях след това можем да чуем, споделя Функе.

А в този момент ви предлагаме да чуете любящия и гальовен галактически глас на Земята, която успокоява и приспива, дава обещание положителни и цветни сънища, по тази причина тази „ небесна “ мелодия е употребена в Япония в границите на стратегия за деца с нарушавания на съня.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР