На официална церемония в град Годеч, бяха наградени победителите в

...
На официална церемония в град Годеч, бяха наградени победителите в
Коментари Харесай

Кметът на Мездра награди ученичка в конкурс за млади журналисти

На публична гала в град Годеч, бяха наградени спечелилите в ученическия конкурс-обучение за млади публицисти "Работилница за кореспонденти 2018 - Родова памет ".
Инж. Генади Събков бе единственият кмет на община, който почете церемонията и връчи персонално премията на Жаклин Петрова, ученичка в IX клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов " Враца. Тя получи приз и парична премия в категория „ Посланици на общините “. Освен това младата журналистка ще има опция да избере в коя компетентност от катедра "Медии и публични връзки " на Университета по национално и международно стопанство да бъде призната.
Всички седем посланика поемат и ангажимент да разпространяват културно-историческите забележителности на своята община и положителните образци и практики в нея.
Ученическият конкурс-обучение за млади публицисти е план на районния новинарски портал EspressoNews.bg, който се организира за трета поредна година и провокира креативния гений на учениците в горните класове. Тазгодишното му издание бе под надпис "Родова памет ".
Професионалното жури, което оцени работата на участниците и класира спечелилите бе в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от Българска национална телевизия, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доцент доктор Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „ 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА “. Ментор бе Неда Василева от ТВ Европа.
В рамките на състезанието, учениците получиха шест журналистически задания, като трябваше да решат всяка една от тях в границите на една седмица. Журналистическите жанрове, в които работиха бяха: репортаж, портрет, есе, изявление, проучване и видео репортаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР