На официална церемония в Арена Берлин“ в събота вечерта за

...
На официална церемония в Арена Берлин“ в събота вечерта за
Коментари Харесай

Българка връчи четири от наградите на Европейската филмова академия

На публична гала в „ Арена Берлин “ в събота вечерта за 36-и път бяха раздадени Европейските кино наради.

Четири от наградите бяха връчени от българката Мира Сталева и Антонио Саура, наследник на огромния испански режисьор Карлос Саура. Двамата отличиха спечелилите в категориите best score, best editing и  best special effects.

Мира Сталева e изпълнителен шеф на „ София филм фест “ и е първата българка в 12-членния ръб на Европейската филмовa академия.

Европейските кино награди се считат за едно от най-престижните оценки в киноиндустрията. Около 4600 членове на Академията гласоподават за спечелилите в няколко категории, сходно на премиите " Оскар " в Съединени американски щати.

Съдебната драма „ Анатомия на едно рухване “ на френската режисьорка Жюстин Трие завоюва оценката за най-хубав европейски филм за 2023 година Филмът споделя историята на сполучлива писателка, в чиято роля е актрисата Сандра Хюлер. Тя се пробва да потвърди своята непорочност, откакто е упрекната в убийството на брачна половинка си. Режисьорката Жюстин Трие завоюва и " Златна палма " на тазгодишния кинофестивал в Кан.

" Анатомия на едно рухване " взе премиите за най-хубав сюжет, както и за най-хубав монтаж. Трие получи наградата за най-хубав режисьор, а Хюлер - за най-хубава актриса за 2023 година

Датчанинът Мадс Микелсен завоюва в категорията за най-хубав артист за ролята си във кино лентата " Обетована земя ". Той одобри премията посредством видеовръзка.

Британската актриса Ванеса Редгрейв беше отличена от Европейската кино академия за повсеместен принос.

Почетната премия на ръководителя и на управителния съвет на Академията беше дадена на унгарския режисьор Бела Тар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР