На официална церемония днес в Кюстендил лично президентът Борислав Михайлов

...
На официална церемония днес в Кюстендил лично президентът Борислав Михайлов
Коментари Харесай

Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Кюстендил

На публична гала през днешния ден в Кюстендил персонално президентът Борислав Михайлов преразя лентата на нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра.

Футболното украшение ще бъде разполагаем както на локалните клубове, по този начин и ще се употребява за дуели от регионалните шампионати по футбол 5, 7, 9 и 11, от учебните шампионати, а и от другите стратегии за всеобщ футбол, проведени от БФС, оповестява формалният уебсайт на централата.

Съоръжението бе построено от Българския футболен съюз със съдействието на локалните общински управляващи, които отдадоха терена за безплатно прилагане в границите на 20 година

Финансирането в размер на 500 хиляди лв. бе обезпечено по стратегия Хеттрик V на УЕФА, за която БФС сполучливо кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

„ За мен е голямо наслаждение да виждам насладата на локалното население и на подрастващите всякога, когато приключим нов терен или комплекс. И сега продължава усилената работа по построяването на нови стадиони из цялата страна, като инфраструктурните вложения са измежду главните цели и в тактиката ни за развиване през идващите 4 години. По този метод построяваме стабилно бъдеще за нашата игра и подсигуряваме досегаемост и високо качество за всички жители “, съобщи Борислав Михайлов.

По същата стратегия към този момент бяха построени и въведени в употреба терени с изкуствена трева и размери 105/64 метра в Перник и Хасково, а до края на годината ще бъде открит терен с изкуствена трева и размер 90/60 метра в Самоков, както и 3 маломерни терена (40/20 метра) в община Елин Пелин.

Същевременно БФС започва построяването и на натурален терен с размери 105/64 метра във Велико Търново.

Амбицията на управлението на футболния съюз е да си партнира с органите на локалната власт във всички сходни инфраструктурни планове, които са от изгода на локалната футболна общност, оповестяват още от БФС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР