На официална церемония днес президентът на Българския футболен съюз Борислав

...
На официална церемония днес президентът на Българския футболен съюз Борислав
Коментари Харесай

Борислав Михайлов откри новия миникомплекс по футбол в Аксаково

На публична гала през днешния ден президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и вицепрезидентът Емил Костадинов откриха новия подготвителен миникомплекс по футбол в гр. Аксаково. 

Обектът се състои от 3 минифутболни стадиони с изкуствена трева с общ размер 75/45 метра, като в допълнение са построени ограда към терените, осветяване и постройки – офис, съблекални, лекарски кабинет и склад. 

Инвестицията за комплекса е в размер на 700 000 лева без Данък добавена стойност, като финансирането е по програмата на ФИФА - Forward 2.0, извоювана от БФС.

На игрищата ще упражняват детски, младежки и девически тимове от Аксаково и Варна и ще се организират шампионати, проведени от Българския футболен съюз.

" Много съм благополучен, че успяхме да зарадваме жителите на този обичайно футболен край и в частност децата. Българският футболен съюз постоянно е работил с мисъл за популяризирането на играта посредством създаване на най-висококачествени условия и този миникомплекс е следващият образец за сполучливата ни и поредна работа ", съобщи Борислав Михайлов.

От своя страна кметът на Аксаково благодари на БФС за реализирането на плана и акцентира, че сходни начинания показват мощната обществената функционалност на спорта и в частност на футбола.

Само преди 2 седмици Българският футболен съюз откри съвременен миникомплекс в гр. Видин, а преди месец бе направена първа копка на сходен терен в гр. Пещера. 
 Кметът на община Видин с признателен адрес до Борислав Михайлов Кметът на община Видин с признателен адрес до Борислав Михайлов
От 2018 година насам БФС осъществя 13 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна. Още 7 пълноразмерни стадиони са в развой на създаване и предстоят да бъдат въведени в употреба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР