На обществен транспорт се радват от началото на годината жителите

...
На обществен транспорт се радват от началото на годината жителите
Коментари Харесай

Жителите на Крумовград вече имат обществен транспорт

На публичен превоз се радват от началото на годината жителите на Крумовград и околните села, сподели кметът Себихан Мехмед. Тя посочи, че действително превозът е въведен декември предходната година, когато е бил гратисен интервал за безвъзмезден транспорт на ползвателите на услугата. 

От началото на годината те към този момент заплащат, като цената на билета е левче, а за пенсионери и други групи – 50ст. Градският превоз е в границите на две автобусни линии: Крумовград – кв. “Изгрев “ и с.Вранско – кв. “Изгрев “ , които се движат по график.

Въвеждането на публичен превоз в Крумовград е тематика пред управлението на общината от 2007г. по избор на жители, само че заради липса на интерес от страна на транспортните компании, в годините не бе осъществена. Общината търсеше благоприятни условия да осъществя плана, като през 2021г. той бе подсилен от " Фонд за поддръжка и поощряване на микро, дребен и междинен бизнес в община Крумовград ", посредством основано общинско сдружение. „ Закупени бяха 3 микробуса, два от които правят транспорт, а третият сме го оставили, като ще преценим дали той да бъде оставен като авариен или ще бъде употребен за нов маршрут “, сподели Себихан Мехмед, като добави, че има претенции от общински съветници и кметове да бъде уголемен обсегът на услугата с спомагателни направления. 

„ За двата месеца публичният превоз изпълва със наличие смисъла си, а точно да се употребява интензивно от работещи и пенсионери, които живеят в града и в околните обитаеми места. Наблюденията ни са, че е най-натоварено в сутрините и вечерите “, сподели още кметът на Крумовград.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР