На Никулден Тодор Карагогов от Царево навърши 107 години. Той

...
На Никулден Тодор Карагогов от Царево навърши 107 години. Той
Коментари Харесай

Дядо Тодор от Царево навърши 107 на Никулден. Разкри Тайната: Пийвам си по

На Никулден Тодор Карагогов от Царево навърши 107 години. Той е роден на 6 декември 1913 година в Бунар Хисар днешна Турция, в фамилията на бежанци и помни и двете международни войни, както и доста други събития, белязали живота му.

„ Цигари – не! Вимаш ли цигари, не те желая. Ракийка отпивам. Ама не се напивам! Пийвам си ракийка като рецепта! ”, сподели той пред камерата на Нова телевизия в отговор на въпроса каква е рецептата му за здраве.

На прага на 108-та година дядо Тодор е в цялостна изолираност поради пандемията и страха на околните му, които желаят да го опазят здрав. Тодор Карагогов е Споделя ни, че чува тежко, само че е здрав. „ Не мога да чувам и не мога да виждам. Иначе съм добре ”, споделя той.

Дядо Тодор е претърпял епидемията от испански грип, помни разкази от предците си за смъртоносните заболявания, които не подминали България – чума, холера и едра шарка. Знае за пандемията от COVID-19.

„ Преди доста години, на младини, прекарах пневмония. Бях 32 дни в болница. Не помня коя година беше ”, споделя той.

Въпреки че цели 102 години живее край морето, дядо Тодор не е бил риболовец. Занимавал се е единствено с овцевъдство и обича Странджа. С усмивка си спомня обаче 1929-та година, когато морето замръзва невиждано.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР