На неверниците може и да им се носи лоша слава,

...
На неверниците може и да им се носи лоша слава,
Коментари Харесай

Изневярата на съпруга/съпругата може да бъде изключително удовлетворяваща, твърди проучване

На неверниците може и да им се носи неприятна популярност, само че ново проучване демонстрира, че женените хора, които имат афери, постоянно се усещат добре от изневярата си и рядко изпитват виновност. Още по-изненадващо е, че създателите на проучването са открили, че изневярата нормално не е стимулирана от липса на обич към брачна половинка или злощастие в брака и че хойкането не всеки път води до проблеми във връзката.

Изследователите са интервюирали към 2000 регистрирани консуматори на Ashley Madison - уеб страница, който свързва женени хора, които желаят да изневеряват. След като проучват отговорите на участниците по отношение на положението на брака им, мотивацията им за невярност и цялостното им задоволство от живота, създателите откриват някои изненадващи трендове.

" Хората имат разнородни претекстове да изневеряват ", изяснява създателят на проучването Дилън Селтерман. " Понякога те ще изневерят даже в случай че връзките им са много положителни. Тук не виждаме солидни доказателства, че изневерите на хората са свързани с по-ниско качество на връзката или по-ниско задоволство от живота. "

Любопитно е, че изневеряващите оповестяват за висока степен на обич към съпруга/съпругата си и рядко показват проблеми като яд или липса на ангажираност към половинката си като съществена причина да влязат в леглото на различен човек. Въпреки това към половината от участниците декларират, че не са полово дейни с колегата си, и дефинират неналичието на полово задоволство като съществена мотивация за изневярата си.

Желанието за самостоятелност и по-голямо полово многообразие също се открояват като мотивиращи фактори, а множеството респонденти оповестяват за високи равнища на задоволеност от извънбрачните си връзки. 

" В известните медии, телевизионни излъчвания, филми и книги, хората, които имат връзки, изпитват мощна морална виновност, а ние не виждаме това в тази извадка от участници ", споделя Селтерман. " Оценките за задоволеност от аферите са високи - полова задоволеност и прочувствена задоволеност. Чувството на страдание беше ниско. Тези резултати обрисуват една по-сложна картина на изневярата спрямо това, което си мислехме, че знаем. "

Резултатите също по този начин демонстрират, че присъединяване в „ извънкласни действия “ не е обвързвано с утежняване на качеството на връзката със съпруга/съпругата. Авторите обаче показват, че преобладаващата част от респондентите са били мъже на междинна възраст и не е ясно дали тази удовлетвореност се споделя от дамите или несемейните хора, които имат връзки.

В проучването не са включени и сътрудниците на участниците, тъй че не може да се каже дали излъганите са съгласни с мненията на погрешните си съпрузи.

Въпреки това Селтерман споделя, че " изводът за мен е, че поддържането на моногамия или полова ексклузивност, освен това през целия живот на хората, е доста, доста мъчно ".

" Хората просто допускат, че сътрудниците им ще бъдат изцяло задоволени от секса с един човек през идващите 50 години от живота си, само че доста хора се провалят в това. "

Изследването е оповестено в Archives of Sexual Behavior.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР