На национално съвещание Демократи за силна България (ДСБ) очакват да

...
На национално съвещание Демократи за силна България (ДСБ) очакват да
Коментари Харесай

ДСБ, ДБ и ПП като факел излизат на битка или ние, или те на 2 април


На национално заседание Демократи за мощна България (ДСБ) чакат да получат мандат за сформиране на предизборна коалиция с парламентарната група на " Продължаваме промяната " за общо явяване на предварителните парламентарни избори на 2 април. Откритата част за медиите завърши, като решение за общо явяване на предварителните избори ще бъде взето на закрито съвещание от делегатите на групировката.

Председателят на ДСБ и заместник-председател на 48-ото Народно заседание ген. Атанас Атанасов съобщи пред формалните посетители, че групировката няма да се обезличи от една обща коалиция, тъй като точно те са факелът на демокрацията у нас. Нека да не се опасяваме, тъй като ние дружно би трябвало да създадем по този начин, че след на идващите избори - парламентарни и локални, да осигурим победа, пожела си Атанасов.

Той съобщи, че ДСБ имат доста значими задания - подготовката за локалните избори, които са извънредно значими. " Днес би трябвало да обсъдим по какъв метод ДСБ ще вземат участие в общото старания за взимане на властта в страната. Заедно с нашите сътрудници от Демократична България, Политическа партия и дружно с всички хора, които желаят радикала смяна! Заедно! ", безапелационен бе Атанасов.

Той уточни, че Демократична България е стожер на евроатлантическите полезности, само че ДСБ не желаят да бъдат сами. Това е знак, че в идната борба дружно, с цел да бъдем първа политическа мощ и да желаяме първия мандат за съставянето на държавно управление. " Днешната обстановка наподобява на онази от края на 1996 и началото на 1997 година, би трябвало да вземем образец от тези, които направиха нужното да извърнат българския транспортен съд обратно. Днес още веднъж въпросът е - или ние, или те ", отсече Атанасов.
 Целта пред Демократична България и Политическа партия - първо място на 2 април и разтрошаване на феодалните владения на ГЕРБ
Целта пред Демократична България и Политическа партия - първо място на 2 април и разтрошаване на феодалните владения на ГЕРБ

Според Атанас Атанасов е значимо кой ще ръководи страната до локалните избори

" Ние сме реформаторските сили, които желаеме да има същинска пазарна стопанска система, да има правила, а не за някои да има съд, а за други да чекмеджета с кюлчета . Поради тези аргументи и заради тази борба би трябвало да създадем това изпитание, което да активизира демократите, които желаят смяна у нас. Сега вървим една такава опорна точка, която би трябвало да разбием - тези избори не са значими и ще има последващи. Тези са извънредно значими, тъй като от техния резултат зависи кой ще ръководи страната преди локалните избори. Трябва да разбием феодалния модел на ръководство на локалната власт ", закани се Атанасов.

По думите му локалните феодали на ГЕРБ, които владеят над 80 общини и имат силата на тези мрежи по места, генерират властта до момента. Това би трябвало да се промени и локалните избори наесен са извънредно значими. За да можем да бъдем мощни и обединени на локалните избори, би трябвало да създадем първата крачка на идните парламентарни избори, прикани Атанасов.

Той предизвести, че предизборната акция ще е тежка, а борбата за локалната власт - яростна. " Реставраторските сили са стигнали до заключението, че играта на безсилие, в които вкарали политическата система на страната към този момент е спечелила и влизат във етапа на търсене на своя реванш, Борисов и неговите другари желаят да се върнат във властта на бял кон и са уверени, че хората са не запомнили за Мата Хари, язовири, автомагистрали, кюлчета, Мишо бирата. Ако желаят хората да се върнат още веднъж в това време, би трябвало да не отидат да гласоподават. Важно е да работим за по-висока изборна интензивност, тъй като реставраторските сили разчитат на ниска изборна интензивност и на схемите за пазаруване на гласове " , акцентира ген. Атанас Атанасов.
 Христо Иванов заприказва за демократично-реформаторско ръководство
Христо Иванов заприказва за демократично-реформаторско ръководство

" Когато властта се въргаля на улицата, страната от ден на ден губи посока "

След едни избори, на които би трябвало да спечелим мандата, би трябвало да съставим проевропейско и проевроатлантическо държавно управление, с цел да бъдат прекратени каналите на съветската власт в България. В тази игра Борисов и ГЕРБ със своите сътрудници от Движение за права и свободи и подмолните кръгове подхванали акцията на изтощението, означи Атанасов.

" Избори до дупка - това е тактиката на изтощението, което се предприе и в този канал през който се работи ние ще бъдем атакувани непрекъснато, само че би трябвало да го загърбим. Не би трябвало да се занимаваме с Джемкорп и Нексо, а би трябвало да водим положителна предизборна акция, да посочим на българските жители какво ще създадем в стопанската система, енергетиката, районното развиване, какво да създадем да се преодолее неравенството сред Северна и Южна България. Борисов построи Автомагистрала " Тракия ", с цел да може с приятелчетата си да вървят на Слънчака, а обезличи Северна България ", разкритикува Атанасов.

В момента Борисов има зад тила си Гешев и се пазят, само че общото сред тях е, че са приключили прословутата школа в Симеоново. Тази пролет няма да бъдат извършени следващите избори, а борба сред реставраторските и реформаторските сили . Тази борба ще е или ние, или те. Атанасов има вяра, че може да завоюва борбата единствено и само в случай че и този път през 1997 година извървим пътя към обединяването и концентрацията на демократичните сили.
 Кирил Петков: Започва
Кирил Петков: Започва " Обединението на положителните сили "

В България имало доста положителни сили, само че до този миг са се фрагментирали

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че Демократична България е авангард на свалянето от власт на неправилния модел на ръководство. Демократична България наложи езика на разбирането какво съставлява този модел, наложихме не просто волята и силата, а се превърнахме това изпитание в политическа стратегия, удовлетворен е Иванов. Едно е да падне една власт, а напълно друго е да пристигна друга власт. В политиката и в живота няма вакуум и ние виждаме, че във вакуума се случват неприятни неща - моделът стартира да се завръща по всевъзможни способи, уточни Христо Иванов.

Моделът стартира да се пробва да прокара квазипрезидентска република , уточни Иванов, като разкритикува концепцията на Има Такъв Народ. Той се надява Демократична България и Политическа партия да наложат ръководство, което да реформира България, да я движи към Европа и да я модернизира. Заедно с сътрудниците от Политическа партия би трябвало да намерим метода за реформаторско и пронатовско ръководство, надява се Иванов.

Според него неналичието на такова ръководство e напът да отклони страната от Еврозоната и Шенген. Прозорецът, който е отворен пред нас, е напът да се затвори, тъй като Народното събрание не можа да прояви воля, оцени Христо Иванов. Пак ли би трябвало като с Пловдивския панаир да стопираме България? Пак ли би трябвало да вършим старания да подвигаме публичното внимание, с цел да освободим пътя напред?, запита Христо Иванов, като по този начин се обърна задочно към водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.
 Политическа партия ще се сплотява с Демократична България и други съидейници с визия за
Политическа партия ще се сплотява с Демократична България и други съидейници с визия за " съвременна " България

Обмислят поддръжка за подписката против решението за разширението на АЕЦ " Козлодуй "

" Призвани сме да се борим против джунглата, само че от всяка крачка напред би трябвало да си научим уроците. Реалната обстановка е, че няма кой различен да свърши тази работа и би трябвало да го създадем. Борбата за модернизацията, депутинизацията, по тази причина България да е в сърцето на Европа, не е еднократно деяние " , разяснява Иванов.

Депутатът от " Демократична България " Владислав Панев е уверен, че Демократична България и Политическа партия, в случай че впрегнат старания в идващите два месеца, могат да имат по-добри резултати на предварителните парламентарни избори на 2 април. Откакто я има Демократична България на политическия терен, смяната е реалност, уточни Панев, като даде образец, че когато Демократична България били в ръководство с Политическа партия, направили немислими неща - България да стане енергийно подвластна страна.

" Убеден съм, че дружно с Политическа партия резултатът на втори април ще бъде по-добър. В предходните Народни събрания нямаше новаторски депутати, до през вчерашния ден бяхме 73-ма, само че в случай че броим и Явор Божанков към този момент сме 74. След два месеца би трябвало да бъдем 121 депутати ", съобщи Панев, намеквайки, че Демократична България и Политическа партия могат да отворят вратите си за самостоятелния народен представител и някогашен депутат от Българска социалистическа партия.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков съобщи, че към този момент усеща една друга мощ, седейки със симпатизантите и членовете на ДСБ. Заедно с вас написахме целите за България - по какъв начин би трябвало да сме по-конкурентноспособни, по какъв начин опазването на здравето да работи, по какъв начин правораздаването да работи, стопанската система, зеленият преход, Шенген, Еврозоната, изброи Петков.

По думите му Политическа партия и Демократична България имат една доста значима задача в идващите месеци - да се изпълни постройката на Народното събрание с хора, които да създадат по този начин, че Съединеното да направи силата. Трудната задача е да има болшинство в идващия парламент и идващите локални избори задачите да бъдат изпълнени, чака някогашният министър председател.

Той уточни, че задкулисието е доста координирано и натискат да се задуши смяната. Трябва да се направи една вълна на обединяване и вълна, която ще може да докара резултата, с който всички ние се надяваме. Тогава всички Борисовки са цялостни измислени неистини, които нямат никакво значение, сподели Петков.

Кирил Петков е сигурен, че Политическа партия и Демократична България ще изненадат съперници си, ще наложат разпоредбите и ще са първа политическа мощ на предварителните парламентарни избори на 2 април. Тази страна ни принадлежи и средствата не са за плячкосване. Това обединяване би трябвало да стане действителност, настоя някогашният министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР