На мястото са изпратени 4 противопожарни екипа, уточниха от РДПБЗН.

...
На мястото са изпратени 4 противопожарни екипа, уточниха от РДПБЗН.
Коментари Харесай

Огнен Ад Край Хасково! Има Огромен Риск! Ето Каква Е Ситуацията В Момента!

На мястото са изпратени 4 противопожарни екипа, прецизираха от РДПБЗН. Периметърът е с кръстосан терен, сложен за техниката релеф, а мощен вятър благоприятства разпространяването на пожара, прецизираха огнеборци. Няма заплаха за хора и близки обитаеми места.

Междувременно стана ясно, че пожарът край сливенските села Еленово, Сокол и Радево е локализиран, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи, като се базира на шефа на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов. Доизгасяват се обособени огнища.

В битката с огнената буря единствено през днешния ден са взели участие осем пожарни екипа, 20 чиновници на горското стопанство, верижна техника. Помощ на наземните екипи през вчерашния ден е била оказана и от хеликоптер на Военновъздушни сили.

Пожарът е засегнал повърхност от към 1500 дка борова и широколистна гора и лесонепригодни площи, както и 700 дка обработваеми полски масиви.

" Изключително комплициран пожар, за чието преодоляване бяха положени големи старания. Имаше сериозен миг, през вчерашния ден, когато огънят бе спрян на метри от къщите в село Сокол. Благодарение на бързата реакция на екипите, работата на доброволците и положителното взаимоотношение с локалната власт не е позволено разгръщане на огъня и нанасянето на спомагателни материални вреди ", е декларирал на брифинг комисар Николов. Той е добавил, че в допълнение от през вчерашния ден в селата Радево, Еленово, Полско Пъдарево, Сокол и Омарчево са отправени полицейски чиновници със задача да следят и оповестят при усложняване на ситуацията и при нужда да окажат подпомагане за изтегляне на популацията.

До 16.00 часа през днешния ден в Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са получени над 100 сигнала за катастрофи, от които 80 са пожарите, осъществени са и 18 аварийно-спасителни действия. Към момента екипи на пожарната вземат участие в локализирането и ликвидирането на 40 катастрофи, допълват от Министерство на вътрешните работи.

Обстановката се следи с нараснало внимание, като ГДПБЗН има подготвеност да реагира на всеки подаден сигнал. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология не се чака смяна в метеорологичната конюнктура и показателят за пожароопасност остава висок. За утрешния ден на територията на 15 области той е най-високата, алена степен - а точно във Велико Търново, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Добрич, София, Софийска, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Благоевград и Хасково, се показва в известието.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР