На мястото, на което столичният кмет Йорданка Фандъкова се хвали,

...
На мястото, на което столичният кмет Йорданка Фандъкова се хвали,
Коментари Харесай

Хвали ли се Фандъкова за решаване на застрояването в Младост на гърба на Иванчева?

На мястото, на което столичният кмет Йорданка Фандъкова се хвали, че трябвало да се реалокират 3 капиталови плана от " Младост ", трябваше да бъдат преместени още 9. Това настояват в своя публична позиция някогашната кметица на региона Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Според позицията, с изключение на терените при бл. 321, при бл. 401, бл. 68, там трябвало да отиде и казусът при блок 70.
" Инициативата за преместването на конфликтни градежи от зелени площи сред блоковете в свободни общински терени стартира Десислава Иванчева още при започване на мандата ѝ. През месец декември 2017 година, откакто актуалният незаконно определен от СОС за и.д. кмет на „ Младост ” Румен Русев, тогава зам.-кмет, не съумява да се оправи със задачата, Иванчева слага отпред на екипа за преместването зам.-кмета Биляна Петрова и основния проектант на региона Стефан Стефанов. След в действителност дълги и тежки договаряния единодушие за пренасяне екипа на Иванчева реализира не с трима, а с четиринайсет притежатели и вложители - на два парцела с обща повърхност от 12,395 дка и обща разгъната застроена повърхност от 38 095 кв.м.
На първия парцел, който се намира в " Младост 4 " и е с повърхност 2.4 дка, беше планувано да се реалокират два проблематични градежа – този до бл. 11 и една от секциите до бл. 70 в Младост 1.
С дванайсет от четиринайсетте е реализирана сделка да бъдат преместени точно на втория имот - мястото, което Фандъкова показва в своя пост в страницата ѝ във Facebook – до магазините HIT и „ Принцес “ на бул. „ Ал. Малинов “. Теренът е с повърхност 9985 кв. м и е част от капитала на общинското сдружение " Софийски парцели " ЕАД. Проектът за делене сред вложителите е направен от екипа на регион " Младост ", отпред с основния проектант Стефанов. Документацията за пренасяне беше в колата на Иванчева и Петрова и беше " задържана " дружно с тях на 17 април 2018 година Ще бъде поискано копие от съда, с цел да Ви осведомяваме в допълнение " гласи изказванието на Иванчева и Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР