На милиарди хора по света тепърва им предстои да бъдат

...
На милиарди хора по света тепърва им предстои да бъдат
Коментари Харесай

Жена получи 6 дози от ваксина срещу COVID-19 по погрешка

На милиарди хора по света занапред им следва да бъдат имунизирани с първа доза от ваксина срещу COVID-19. Миналата неделя обаче една жена от Тоскана, Италия получи шест едновременно.

23-годишната дама е била утвърдена за имунизация, защото е стажант в психологическия отдел на болнцата „ Ноа “, предава CNN. Тя е трябвало да получи общоприетата доза, само че здравната работничка, която е била ангажирана с нея, е изпразнила цялото шишенце в спринцовката. То е съдържало общо шест дози, които кардинално се разреждат и пресипват в обособени шишенца.

Здравната работничка е предположила, че имунизацията към този момент е била разредена. Тя е осъзнала грешката си едвам откакто към този момент е била шесторната доза на дамата.

За благополучие, пациентката, която няма съпътстващи болести, е в „ положително положение “. Тя е останала в болничното заведение под наблюдаване в границите на 24 часа (давани са ѝ течности и противовъзпалителни за всеки случай) и е била изписана в понеделник.

„ Пациентката не разви тресчица, нито пък се оплака от каквато и да било болежка, като се изключи мястото на имунизацията, не прояви каквито и да било други странични резултати - разяснява доктор Антонела Висенти пред CBC, шеф на отделението по инфекциозни болести в болничното заведение. – Бе малко изплашена. Затова предпочетохме да я задържим при нас под наблюдаване до тази заран. “

Д-р Винсенти прибавя, че е потвърдено, че имунизацията на „ Пфайзър “, която е получила, е безвредна при хора, инжектирани с 5 пъти по-голямо количество от нормалната доза.

В края на 2020-та в Германия осем чиновници в старешки дом получиха по простъпка 5 пъти по-голяма доза от същата ваксина по простъпка. Четирима бяха признати в болница с недоволства от грипоподобни признаци, въпреки че никой не се разболя съществено. 77 пандизчии в Айова също получиха по-големи дози през април. При никой не бяха регистрирани по-остри реакции, разнообразни от тези, които се следят при хората, имунизирани със общоприетата доза.

Що се отнася до 23-годишната жена от Тоскана, лекарите имат намерение да тестват постоянно равнищата на антителата в тялото ѝ, с цел да дефинират дали на някакъв стадий ще се нуждае от втора доза (която механически ще ѝ е седма).

Вследствие на този случай болничното заведение има намерение да преразгледа своите процедури по сигурност.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР