На мейла на Plovdiv24.bg получихме жалба от Красимира Валентинова Йовчева,

...
На мейла на Plovdiv24.bg получихме жалба от Красимира Валентинова Йовчева,
Коментари Харесай

Пловдивчанка срина със земята две служителки в паспортна служба

На мейла на Plovdiv24.bg получихме тъжба от Красимира Валентинова Йовчева, изпратена и до гл.инсп. Георги Машонов, шеф районно управление (на МВР) 02 Пловдив. Публикуваме я без редакторска интервенция:

Г-н Машонов,

Бих желала да подам недоволство по отношение на държанието на подопечните Ви две служителки (не се показаха, а нямаше и баджове с имената им, по тази причина ще се наложи да съм по-описателна), които работят в паспортна работа - одобряват документи, вършат фотоси за паспорти и от тях се взимат готовите паспорти.

Наложи се на мен и мъжа ми да употребяваме техните услуги на 29.06.2022 година към 10,00 часа сутринта. Отидохме да подадем документи за възобновяване на паспортите си и получихме вх. номера 623/4525 и 623/4526.

Поведението на двете дами беше меко казано безсрамно. Разговарят с клиентите, карайки се с тях. С всеки един! Не пропущат! Имат очакване отсрещната страна да е наясно с всички процедури и административни елементи на тяхната работа, без да разясняват безусловно нищо, не дават отговор на заложени въпроси, “въртят очи ", демонстрирайки безспорното си отвращение да работят това, за което са наети.

Говорят на “ти ", употребяват ехидни и непочтителни думи, имат чувството, че са несменяеми и всички хора, чакащи на опашка за документи, са длъжни да се погрижат за техния работен комфорт. Търсят спречкване с всеки и не пропущат човек, с който да се скарат, или най-малко да го накарат да съжали, че се постанова да работи с Вашата институция.

Конкретно в нашия случай дамата, която прави фотосите, се скара на моя мъж за мястото, на което си е оставил попълнените документи (като споделям “скара се ", разбирайте, че в действителност увеличи звук и крещеше против него). След това сподели, че няма да го снима и пусна дамата, която чакаше след нас да се снима преди него “за наказване ", че доста сме бързали - “Всички бързат, ти ще изчакаш в този момент, аааамаха ", бяха думите и.

Другата жена, чието място е по-близо до вратата, се скара с колежката си (пред нас, по някакви техни си въпроси) и по-късно придвижи гнева си в диалога с нас.

За общото време от 20 минути престой при тези две дами ни беше крещяно от самото начало, не получихме съответно обслужване, нито отговори на въпросите си. Вместо добър ден, ни навикаха, че питаме за бланка, която да попълним и като цяло разбрахме, че тези дами имат незабавна потребност от образование по съществено доста посоки.

Днес, 26.07.2022, към 10,00 часа отидох още веднъж, с цел да получа новите паспорти. Заедно с мен вътре беше и едно четиричленно семейство - родители с бебе момиче и момче на към 5 година Искаха да подадат документи за издаване на паспорти за двете деца и дамата.

Преминаха през същия фарс, който Ви описах нагоре, а едната Ви служителка (жената, чието място е по-близо до вратата), не се смути даже от рева на бебето, с цел да се скара с родителите, че нещо не са написали на вярното място. Говорих с хората на излизане, те ще се отзоват с в детайли изложение на диалога с дамата и повода за абсурда, в случай че ги потърсите.

Двете дами, Ваши подопечни, получиха устни забележки от мен два пъти, когато подавахме нашите документи на 29.06.2022 година, само че след днешното крушение си дадох сметка, че ще би трябвало да им се обърне по-сериозно внимание.

Може би не желаят да работят това, може би не желаят да са там, може да имат персонални проблеми, или душевен разстройства, каквото и да е, това не би следвало да е проблем на клиентите и всички, които са излезли от работа, с цел да дойдат да си изкарат документи.

Относно тромавата и неразбираема процедура за подаване на тъжби, в композиция с неосведомеността, която се шири в отдела, ще Ви пиша различен път. Работата с Вашите подопечни е същинско изтезание и горещо се надявам, че ще погледнете по-сериозно на този въпрос. Очаквам входящ номер и следващо градивно развиване, а не просто общоприета бланка, която се изпраща в законоустановен период за отблъскване на номера.

За да Ви подтиквам малко повече, ще изпратя копие на тази тъжба и до няколко медии, с вяра въпреки всичко нещо да се промени. Предложението ми е, да си извършите труда да поискате противоположна връзка от хората, които са употребили услугите на Вашите чиновници, с цел да разберете, че недоволните не са един и двама, а по-скоро минават 90%...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР