На местните избори на 29-ти октомври 2023 г. кандидатите за

...
На местните избори на 29-ти октомври 2023 г. кандидатите за
Коментари Харесай

Битката в Плевен: 15 излизат за кметския пост, 490 за 41 места в Общинския съвет

На локалните избори на 29-ти октомври 2023 година претендентите за кмет на Община Плевен са 15. Сред тях сатри дами и 12 мъже, като двама от тях са издигнати от инициативни комитети.

490 са претендентите за общински съветници, които са в 22 листи.

От претендентите за общински съветници 162 са дами и 328 са мъже. Най-възрастният от тях е на 90 година, а най-младият е на 18 година

В четириот обитаемоте места в община Плевен, за изборите на 29-ти октомври има повдигнат по един претендент, което приказва, че от в този момент за тях е явен изходът от вота тази неделя. Това са селата: Тученица, Бохот, Брестовец и Беглеж. В две от обитаемоте места в община Плевен няма да се организират избори, защото в тях ще бъдат назначени кметски наместници.

Три са преносимите секции като едната от тях ще обслужва жители, подали заявление от обитаемоте места в община Плевен, втората ще обслужва такива гласоподаватели от град Плевен, а третата ще обслужва поданици от град Славяново.

Секции за гласоподаване ще има и в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ и в още една от лечебните заведения в Плевен. Избирателна секция ще има в Затвора в Плевен, както и в Дома за възрастни хора в село Бохот.

Секционните изборни комисии/СИК/ на територията на община Плевен са168. Общият брой на гласоподавателите в община Плевен е 108133, вград Плевен те са 88 530, а в обитаемоте места отвън Плевен – 19 603.

Всичките 154 машини, които бяха избрани за вота в Плевен, през днешния ден бяха откараниобратно вСофия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР