На местна почва това се приема като начин за преодоляване

...
На местна почва това се приема като начин за преодоляване
Коментари Харесай

В Унгария предлагат туристически обиколки сред мюсюлманите

На локална почва това се приема като метод за превъзмогване на страховете и запасите в миг, когато държавното управление води усилена акция против имигрантите, отбелязва Кристина Тан от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Базираната в унгарската столица туристическа компания "Шетамухели " (Будапещенска работилница за разходки) провежда 30 разнообразни разходки, при които посетителите обикалят архитектурни и културни забележителности в града и еврейската и мюсюлманската общественост.

"Мога да кажа, че тази разходка - "Мюсюлманите, които живеят измежду нас ", е най-популярната обиколка ", съобщи шефът на компанията Ана Ленард. Когато преди три години почнали да оферират мюсюлманската обиколка, доста малко хора проявявали интерес.

"Повечето хора в никакъв случай в живота си не са срещали мохамеданин, а това... дружно с това, което чуват всеки ден в медиите, провокира много напрежение и стрес в ежедневния живот. Мисля, че това е основната причина, заради която хората идват в този момент. "

Повечето от тези, които идват на четиричасовата обиколка, имат висше обучение, а две трети са дами, сподели тя.

Мюсюлманската общественост в Унгария, която по приблизителни оценки наброява към 40 000 души, набъбна около миграционната рецесия през 2015 година, макар че множеството от нейните представители са пристигнали по-рано, с цел да учат в маджарски университети.

Стотици хиляди мигранти дойдоха в Унгария от Балканите по време на кулминационната точка на рецесията, само че множеството отидоха в по-богати елементи на Западна Европа.

Данни на изследователския център "Тарки " демонстрират, че делът на хората, считани за ксенофоби и негативно настроени към задграничните имигранти, е скочил на 60 % тази година - с 19 пункта повече, в сравнение с преди две години.

Около 80 индивида на месец идват на мюсюлманската обиколка, споделиха уредниците. Обикновено група от трийсетина души отива на първо време в дребна джамия, скрита в остарял апартамент, където мюсюлмани идват да се молят по време на визитата.

"Проявявам огромен интерес към всичко мултикултурно и към културите и религиите, които ни заобикалят ", сподели психоложката Наусика, която не пожела да разкрие цялото си име.

"Това е най-хубавият метод да се освободиш от страховете си - в случай че започнеш да питаш този, от който се страхуваш ", добави екскурзоводката Мариана Карман, която е експерт по Африка и е приела исляма.

"Тези хора вземат решение да дойдат на тези разходки, тъй като биха желали да приказват за този проблем. Те желаят да се борят със страховете си. "

Обиколката може да включва други места, измежду които мюсюлмански хранителни магазини и най-голямата джамия в Будапеща, помещаваща се в тогавашна административна постройка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР