На Международния ден за премахване на насилието срещу жените в

...
На Международния ден за премахване на насилието срещу жените в
Коментари Харесай

Шествия в Испания против насилието срещу жените

На Международния ден за унищожаване на насилието против дамите в няколко испански градове се организираха протестни шествия с претенции за преустановяване на издевателството и убийствата на дами, съобщи БНР. Организатори са повече от 40 разнообразни феминистки придвижвания, което демонстрира разделянето сред обособените организации.

Такъв е казусът с Мадрид, където има две шествия. На едното участва новият министър на равенството Ана Редондо, а на другото предходният министър Ирен Монтеро. 

" Уважаваме всички демонстрации ", сподели по този мотив Редондо и изясни, че най-важното е правата на дамите да бъдат предпазени, а не от кого е проведено шествието. Според нея " уважението и разговорът са пътят " към прекъсването на насилието над дами. 

Облечени в бели плебеи и бели маски на лицата, присъстващите уважиха убитите през тази година дами и издигнаха лозунги - " Да живее битката на дамите " и " Ако допрян една, допират всички ни ". 

Те обърнаха внимание на възходящото принуждение върху дами мигранти и дами с увреждания и нуждата от полово обучение и " феминистко правораздаване, фокусирано върху репарации за жертвите ".

На другата проява в Мадрид, която е планувана за вечерта по информация на уредниците ще има банери като " Срещу насилието над дами, гражданско единение и институционален отговор ". Те одобряват проституцията, порнографията и репродуктивното принуждение като форми на сексистко принуждение. 

Подобни шествия в отбрана правата на дамите се организираха и в Барселона, на Балеарските острови, Страната на баските, Кастилия-Ла Манча, Кастилия и Леон, Арагон, Канарските острови, Галисия, района на Мурсия, Естремадура и Андалусия. 

От началото на годината до в този момент в страната са убити 52 дами, а от 2003 година откогато се води статистика те са 1237.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР