На Международния ден на бездомните животни, 4 април, ЧЕТИРИ ЛАПИ

...
На Международния ден на бездомните животни, 4 април, ЧЕТИРИ ЛАПИ
Коментари Харесай

Стартира нова образователна програма Академия за приюти

На Международния ден на бездомните животни, 4 април, ЧЕТИРИ ЛАПИ започва нова просветителна самодейност – първа по рода си в България онлайн платформа за гратис образование за чиновници и доброволци в приюти, което цели да насърчи и улесни процеса по осиновявания на животни. Онлайн образованието е ориентирано към чиновници и доброволци в приюти, локални общности и организации, които организират осиновителски акции. " Академията за приюти " на ЧЕТИРИ ЛАПИ е един от първите просветителни курсове в тази сфера на активност.

" Академията за приюти " има осем обучителни модула, предоставящи насоки и най-хубави практики в помощ на работещите и доброволците в приюти и сходни организации,  с цел да могат те да оказват помощ на повече кучета да се озоват в своя нов дом и любящи фамилии.

Защо започва този план?

ЧЕТИРИ ЛАПИ има вяра, че всяко бездомно животно има право на любящ и грижлив дом за цялостен живот. Въпреки че приютите оказват помощ на животните да не скитат по улиците, те остават единствено краткотрайно решение и не би трябвало да се трансформират в непрекъснат дом за опашатковците.

" Академията за приюти ” на ЧЕТИРИ ЛАПИ е дълго плануван и подготвян интернационално план, тъй като стотици хиляди животинки по света живеят в приюти и чакат постоянно с години своите осиновители. Числото на изоставени домашните любимци продължава да нараства и в България, а кучетата в приюти - постоянно живеят в пренаселени заграждения или в неподходящи условия, а културата на осиновяване на домашни любимци към момента има потребност от повишение.

Джеймс Пирни, началник отдел " Обществена ангажираност " към ЧЕТИРИ ЛАПИ има вяра, че " Този курс не би могъл да пристигна в по-голям миг, защото виждаме скок в международен мащаб на броя приюти за животни, които стават в действителност пренаселени. Така че и приютите се нуждаят от незабавна помощ. "

Какво цели да реализира онлайн образованието?

" Академията за приюти ” на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще построи познания, които да поддържат практическите умения на личния състав на приюта и доброволците, с цел да преодолеят най-често срещаните трудности при осиновяване от приюти и по този начин да се увеличи броят на сполучливите осиновявания.

Този курс дава на практика насоки и методология за ежедневните действия в приютите, които слагат благосъстоянието на кучетата преди всичко, задоволявайки главните им потребности и подготвяйки ги за сполучливо осиновяване. " Академията за приюти " е създадена от специалисти в региона на хуманното отношение към животните, държанието на кучетата, образованието и експертите по обучение. Онлайн курсът е създаден след сполучлив пилотен план с публичен подслон за кучета в Украйна, което довежда до 70% нарастване на % на осиновяване в локалните приюти.

Какво е богатство на животните?

Като хора наша отговорност е да се грижим за благосъстоянието на животните, като зачитаме и пазиме всички негови аспекти. Осигуряването на благосъстоянието на обещано животно значи да се задоволят неговите физически и душевен потребности, в това число да му бъде предоставена подобаваща вода, храна, заслон и здравни грижи. Това значи - грижа за животните по способи, които предизвикват позитивни прекарвания, като в същото време понижават страха, болката, напрежението и страданието.

Как може да се съобщи присъединяване в онлайн образованието?

Курсът е изцяло безвъзмезден и се организира онлайн в уместно за курсиста време. Необходим е единствено компютър или преносим компютър, таблет или телефон, достъп до интернет и предпочитание. Академията съчетава интерактивни действия, видеоклипове и графики с на практика принадлежности и шаблони за работа. Завършването на курса нормално лишава към 10 часа.

ЧЕТИРИ ЛАПИ има вяра, че приютите би трябвало да бъдат единствено краткосрочно решение и се стреми да усили доста % на осиновяване във всеки подслон, да построи локална просвета на осиновяване и да увеличи хуманното отношение към животните, за които се грижат приютите по целия свят.

" Академията за приюти " е предопределена за всички приюти и организации по света, които се нуждаят от помощ, поддръжка и по-нататъшно образование за наново настаняване на кучета, а скоро – и за котки. Подходящо е за всеки, който работи или е доброволец за избавяне или осиновяване на домашни любимци.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР