На машините не може да се сложи софтуер, който да

...
На машините не може да се сложи софтуер, който да
Коментари Харесай

Александър Йоловски: Сигурността на вота е гарантирана

На машините не може да се постави програмен продукт, който да трансформира резултатите, съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Йоловски даде ексклузивен брифинг, откакто " ИТН " оповестиха в Народното събрание, че съгласно отчет на ДАНС има корист с машините за вота. Незабавно бе призован ексклузивен Председателски съвет, а всички водачи на ПГ в Народното събрание взеха отношение по тематиката.

Йоловски и вицепремиерът Мария Габриел също ще участват на Председателския съвет.

Министърът на електронното ръководство отхвърли изказванията за готвена операция на машинното гласоподаване в неделя.


Сигурността на сегашния избор се подсигурява от следното – машините на процедура работят като принтери. Те отпечатват квитанция, на която може да бъде забелязан гласът, който е подаден от всеки един гласоподавател. Впоследствие, ЦИК и преди този момент СИК регистрират гласовете на база на подадените разписки. Това са обстоятелствата, съобщи Йоловски.

Той отбрани заместника си Михаил Стойнов, на който персонално е упълномощил още през септември функционалностите да извършва всички права на министъра на електронното ръководство по отношение на удостоверяването на вида машини. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР