На малко познати и потайни кътчета от остров Адата и

...
На малко познати и потайни кътчета от остров Адата и
Коментари Харесай

Потайностите на Адата на стълбите до Джумаята

На малко познати и потайни кътчета от остров Адата и река Марица ще имат опция да се насладят феновете на кино лентата „ На Адата ”. Първата прожекция ще е навън пред стълбите на Джумаята тази вечер от 20 часа. Втората ще е на FLUCA Austrian Cultural Pavilion, ул. “Отец Паисий ” 38 в петък. Те са част от програмата на „ Пловдив - Европейска столица на културата “ и фестивала „ Театър на отговорността ”. Лентата е 30 минути и е дело на „ Body graphics ”. След двете прожекции ще има и открита полемика за изоставените места в града, озаглавена " Mobile Jour Fixe ".

Фестивалът „ Театър на отговорността ” стартира на 30 септември и ще продължи до 6 октомври. Фестивалът е с по-различен сценичен темперамент и залага на нови представления от сферата на документалния и обществено зает спектакъл, които не са показвани до момента на пловдивска сцена.

Във кино лентата „ На Адата ” ще се видят фрагменти освен от острова, само че и от поречието на реката към село Оризари, проучени от антрополога Мария Славчева. Продуцент и хореограф е Барбара Фьолдеши. Режисьор е Борис Зафиров. Драматург е Цвета Ерменкова, а за образните резултати дава отговор Петко Танчев.

В продукцията са се присъединили изпълнителите Братан Братанов, Ивайло Димитров, Ина Георгиева, Мария Димитрова, Пламена Пенчева и други За звуковата среда дава отговор Лиза Стюарт от Австралия, а за монтажа на кино лентата са се погрижили Иван Палейков и Красимир Атанасов.

Във кино лентата интензивно са включени и участниците от семинарите по модерни танцови техники, основаване на тон и театрална среда, извършени в края на септември като спомагателни действия по плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР