На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите

...
На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите
Коментари Харесай

Радев: От нашата единна воля и усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на България

" На кръстопътя на нашия нов ден дано помним, че нашите предшественици вечно избраха дружно да градят ориста си и своето бъдеще на свободни и самостоятелни хора . Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет. От нашата единна воля и задружни старания зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината , с цел да останат онази основа, от която да черпят религия и сили идните генерации ". Това съобщи президентът Румен Радев в словото си във връзка 22 септември във Велико Търново.

" Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново - нашата историческа и духовна столица . Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта огласява точно старопрестолните улици и афишира, че българската страна заема своето почтено и равнопоставено място на европейската и международна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна към този момент на никого ", добави Радев.

" И през днешния ден ние се гордеем с нашите прародители , тъй като този огромен исторически акт не е плод на случайност . Независимостта на България е реализирана с политическа предвидливост и дипломатическа мъдрост, с самообладание и разсъдък. Решителното разкъсване със зависимостите от предишното затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите лични сили, в способността му да кове самичък ориста си ", сподели още президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР