На Койна Русева и мъжа й Румен Станчев вероятно ще

...
На Койна Русева и мъжа й Румен Станчев вероятно ще
Коментари Харесай

Койна Русева дала 500 000 за образование на децата си

На Койна Русева и мъжа й Румен Станчев евентуално ще им прилошее, в случай че стартират да пресмятат тъкмо какъв брой са похарчили за образованието на децата си . Всичките им наследници – две момчета и едно момиче, са приключили влиятелни учебни заведения във Англия, за които се заплащат луди пари. Груби калкулации демонстрират, че единствено за таксите за образование фамилията е броило над половин милион.
Като всяка горда майка, Койна Русева не пропуща случай да се похвали с следващата тапия , която са получили децата й. Това става много постоянно, защото е родила цели трима наследници и всеки от тях има афинитет към ученето. Проверка на таксите в образователните заведения, в които са се обучавали, обаче е задоволителна, с цел да накара всеки средностатистически българин да изпадне в смут. Койна и мъжът й, който е икономист, не са средностатистически българи, само че даже за половин милион са съществено предизвикателство.



Актрисата се похвали преди дни с дипломата на сина си Константин. Момчето избрало да наследи специалността на надарената си майка, само че вместо като нея да се образова в софийския НАТФИЗ, взело диплома в Ирландия. „ Този симпатяга към този момент публично ми е сътрудник! Попътен вятър, майко, в тази радостна специалност ”, пожела Койна на сина си. И разкри, че младежът е учил в влиятелната „ The Lir Academy ” в Дъблин. Проверка на „ Уикенд ” сподели, че това е най-евтиното образование, получено в фамилията на звездата. Бакалавърският актьорски курс на момчето е 3-годишен. Таксите, в случай че става въпрос за първо обучение на жител на Евросъюза, какъвто е младият Константин, се поемат от държавния бюджет на Ирландия. Студентите заплащат вноска от „ единствено ” 3000 евро плюс спомагателна такса от 193 евро. Това е нищо на фона на сумите, платени за дипломите на другите две деца в фамилията. Те са обучавани не в Ирландия, а в Англия, където обстановката със студентските такси е напълно друга.

Дъщерята на актрисата – Калина, която е най-голямото й дете, първо учи в Американския лицей в София, където образованието не е на ниска цена, само че не е и отвратително скъпо. После обаче момичето се мести в Англия и се записва в влиятелната гимназия „ Oakham School ”, която има вековни обичаи. Основана е още през 1584 година Проверка на „ Уикенд ” сподели, че таксата на период там е над 13 000 паунда. В нея се включва цената на общежитието, само че даже и по този начин е непостижима за множеството българи, а евентуално и за много британци. Затова пък образованието е на равнище. След гимназията момичето се записва в лондонския университет „ Куин Мери ”, който приключва преди 4 години. Според инспекция на „ Уикенд ”, таксите там стигат 18 хиляди паунда на година за британци и 30 хиляди за чужденци. За шанс на фамилията, по времето, в което Калина се е обучавала, Англия към момента е член на Евросъюза, тъй че момичето най-вероятно е минало с по-малката сума. Но даже и по този начин образованието й за 4 години е излязло 72 хиляди паунда, което се равнява на близо 84 000 евро или 160 бона в български пари.

Най-малкият наследник в фамилията – Калоян, при започване на лятото се дипломира в гимназията на кака си. 5 години образование там костват общо 130 хиляди паунда. Тепърва следва момчето да влиза в университет.

Излиза, че единствено висшето обучение на Калина и междинното на Калоян би трябвало да са излезли на фамилията над 200 паунда (230 хиляди евро), без да се считат другите разноски по издръжката на младежите. Добавяйки разноските за бъдещият артист Константин и частичното образование в гимназия на огромната сестра, сумата е над 250 000 евро, което в български пари е половин милион. Актрисата не е показвала фотоси от гимназията на Константин, само че в случай че и той е бил в същото приблизително учебно заведение, в което са учили брат му и сестра му, парите набъбват до големи размери.

Не е инцидентно, че майката толкоз доста се гордее с дипломите на своите деца. От една страна е разумно да се радва на труда, който са положили, с цел да ги получат. От друга обаче би следвало да е още по-горда, че с мъжа й са съумели да поемат всички тези разноски. Говори се, че най-малко към този момент децата показвали, че напъните на родителите им са си заслужавали.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР