На коледния базар на централния градски площад в Хамбург тази

...
На коледния базар на централния градски площад в Хамбург тази
Коментари Харесай

Германски коледни базари ще приемат неваксинирани, но няма да им дават храни и напитки

На коледния базар на централния градски площад в Хамбург тази година единствено гости, които са имунизирани против COVID-19 или са преболедували неотдавна, ще имат правото да се любуват на горещото греяно вино или захаросаните бадеми и немските коледни меденки под приказните празнични светлини.

Неваксинираните отново ще могат да преглеждат зелените щандове със занаятчийски произведения, да слушат коледните песни, да се возят на въртележките и да се любуват на сцените на Рождество Христово. Но няма да имат достъп до гастрономическата част, тя ще е зад ограда, а защитата ще ревизира на входа за зелени документи, сподели за " Ройтерс " уредникът Хайде Момбехер, до момента в който продавачите подреждаха щандовете си за откриването на базара другата седмица.

Тази сегрегация е следващият образец за новите правила, които се вкарват в Германия, с цел да се ограничи четвъртата вълна на ковид, без да се постанова цялостно затваряне. Някои предприятия даже обособяват обособени зони за имунизирани в столовите си.

Една от задачите на разпоредбите е и да се поощрят неимунизираните да се ваксинират, имайки поради, че Германия е с един от най-ниските проценти на ваксинирано население в Западна Европа - 67 на 100, и регистрира върхове при новозаразените. " Трябва да има ограничавания в достъпа ", сподели Марион Бегас, до момента в който подреждаше щанда си с декоративни грънчарски произведения на базара в Хамбург, където тази година щандовете ще са с 40 % по-малко, с цел да бъде обезпечена по-голяма обществена отдалеченост. " Това е метод да предпазим всички. "

Знаменитите немски коледни базари, които предходната година не работиха поради пандемията, би трябвало да се преценяват със строги противоепидемични правила, които са разнообразни в другите провинции и непрекъснато се трансформират. На фона на нарасналата заболеваемост и запълването на интензивните отделения на лечебните заведения се ускоряват подозренията дали въобще би трябвало да има базари и тази година. " За мен това е безусловно ненормално ", сподели Бенке Брорхилкер, жителка на Хамбург.

Вчера мюнхенският " Кристкиндълмаркт " стана най-големият коледен базар в Германия, който ще бъде анулиран и тази година. Четвъртата вълна удря изключително тежко Южна и Източна Германия, където процентът на имунизираните е най-нисък.

" Драматичната конюнктура в нашите лечебни заведения и експоненциалното повишаване на броя на новозаразените не ми оставят различен избор ", сподели пред Баварското радио кметът на Мюнхен Дитер Райтер. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР