На живо: Тръмп ще се предаде в затвора в Джорджия по обвинения в заговор за отмяна на изборите през 2020 г.

...
Доналд Тръмп е на път да влезе в историята в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е на път да влезе в историята в четвъртък като първият бивш президент на САЩ, който се подложи на изстрел, когато се появи в затвор в Атланта, за да бъде изправен пред наказателни обвинения в опит да отмени поражението си на изборите през 2020 г. в Джорджия. Това е четвъртото и последно обвинение срещу Тръмп тази година. Не е посочен точен час за пристигането на Тръмп. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно предаването на Тръмп. Всички часове са парижко време (GMT+2).

21:11: Поддръжници на Тръмп се събират пред затвора на окръга в Атланта, съобщава Уасим Корнет

До ранния четвъртък следобед в Атланта десетки поддръжници на Тръмп вече се бяха събрали пред затвора, където се очаква бившият президент да се предадат, някои развяват знамена с името на Тръмп.

Кореспондентът на FRANCE 24 Васим Корне е на място и разговаря с хора, които са пътували. „Всеки път, когато го обвинят, рейтингът му се покачва“, казва един мъж. — Какъв е смисълът, не разбирам.

Ключова информация

77-годишният бивш президент ще бъде арестуван в прословутия затвор на окръг Фултън в Атланта, обвинен в заговор с 18 съподсъдими, за да се опитат да отменят резултата от изборите през 2020 г. в ключовия южен щат.

Това е четвъртото и последно обвинение срещу Тръмп тази година. Другите му са в Ню Йорк по обвинения в плащане на тайни пари на порнозвезда; във Флорида за неправилно боравене със строго секретни правителствени документи; и във Вашингтон по обвинения в заговор за компенсиране на загубата му на изборите през 2020 г.

Арестът идва само часове след първичен телевизионен дебат в Милуоки, Уисконсин, включващ осем от съперниците на Тръмп за републиканската президентска номинация през 2024 г. – всички от които изостават доста зад него в анкетите.

По време на предварително записано интервю с бившия водещ на токшоуто на Fox News Тъкър Карлсън – което беше излъчено по X, известен преди като Twitter, по същото време на дебата – Тръмп отхвърли четирите наказателни обвинения, повдигнати срещу него като „глупости“.

Тръмп успя да избегне заснемане на снимки по време на предишните си арести тази година, но шерифът на окръг Фултън Пат Лабат каза, че стандартната процедура в Джорджия е обвиняемият да направи снимка на камера, преди да бъде освободен срещу гаранция – вече определени на 200 000 долара в случая на Тръмп.

(FRANCE 24, Reuters, AP и AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР