На жителите е наредено да се евакуират на фона на заплахата от нарастващ горски пожар в щата Вашингтон, медицинските заведения се приютяват на място

...
Разрастващ се горски пожар в източния щат Вашингтон накара две
Коментари Харесай

Разрастващ се горски пожар в източния щат Вашингтон накара две медицински заведения да се приютят на място и някои жители бяха помолени да се евакуират.

Пожарът, известен като Сивия пожар, е обхванал 500 акра близо до Медикъл Лейк, Вашингтон, съобщи пожарният район 10 на окръг Спокейн в публикация в социалните медии в петък.

Издадени са заповеди за евакуация на жителите, живеещи в Медикъл Лейк и района южно от града, според окръжния противопожарен район.

Първоначално е съобщено за пожара в квартал Лейкланд Вилидж, югозападно от Медикъл Лейк в петък следобед, съобщиха от окръжния противопожарен район.

Властите са активирали самолети, за да отговорят на пожара, отбелязаха от противопожарния район.

Две близки държавни медицински заведения, Източна държавна болница и Жилищен център за рехабилитация в Лейкланд Вилидж, в момента са приютени на място, каза Нора Уест, помощник-директор на Департамента по социални и здравни услуги на щата Вашингтон, пред CNN.

„Това е нововъзникваща ситуация и ние работим, за да потвърдим подробностите на място“, добави Уест.

Няма съобщения за жертви, каза говорителят на 10-ия пожарен район на окръг Спокейн Сара Джидструп пред CNN.

Medical Lake е на около 15 мили югозападно от Spokane.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР